BEL VILLAGE U MLINOVIMA

Zagrebačko naselje poznato kao grad duhova ponovno je na tržištu

Nakon 4 godine luksuzne vile na Mlinovima obnovljene su i prodaju se po milijun eura

14 vila sagradio je Dimitrij Železnjak, preuzele ih banke, a sad u njih ulaže Nijemac Sven Uve Ernst

Prije četiri godine najavljen je projekt Mlinovi Hills, kompleks od 14 luksuznih vila na Mlinovima koji je pokrenuo ruski biznismen Dimitrij Železnjak. Trebao je to biti zagrebački Beverly Hills, mjesto za bogatu elitu koja traži privatnost, a među kupcima se čak spominjalo i Severinino ime. I onda je projekt propao. Vile nikad nisu useljene i taj kompleks su proglasili gradom duhova.

OBNOVA I ČIŠĆENJE

No, sada ih ponovno obnavljaju radnici, pospremaju čistaćice kuće, a u gruntovnici se već nalaze imena prvih stanara. I sve to zahvaljujući jednom Nijemcu s hrvatskom adresom. On je Sven Uve Ernst i ponosno najavljuje da je idućeg četvrtka otvorenje Bel Villagea. - Nakon što je prvi vlasnik odustao, cijeli kompleks je postao vlasništvo banke. Oni su mi ponudili da ih kupim, a baš u to vrijeme se dio moje obitelji preselio u Zagreb pa sam i ja tražio nvu priliku za investiranje. Otišao sam vidjeti vile i odmah sam znao sam da ih mogu pretvoriti u nešto uspješno - kaže Ernst. Promijenio je cijeli interijer te krenuo s obnovom. Već sada, prije otvorenja prodao je četiri kuće. Uvidom u zemljišne knjige dostupne na internetu saznali smo kako su prvi kupci El Arbi Hillel Soudani, bivši igrač Dinama Zagreb, Domagoj Hrkač, član Uprave KPMG-a Hrvatska, Ivo Brbić, direktoru u IBM-u, te Hrvoje Sučić. Ernst imena nije želio otkriti.

PAPRENI KVADRATI

Obišli smo vile, kompleks se sastoji od 11 samostalnih vila te tri dvojne vile s dakle još šest kuća, a izvana sve izgledaju jednako sa svojim svijetlim fasadama i velikim tamnim prozorima. Svaka kuća stoji oko milijun eura. Naime, sve one imaju vlastiti bazen, a dvije vile imaju čak i unutarnje bazene. Te dvije su, kako kaže Ernst, svojevrsni muški brlozi dok su ostale više namijenjene za obiteljski život.

- Tzv. ‘man cave’ ima u prizemlju unutarnji bazen, dok je na drugom katu još i jacuzzi te prostor za druženje. Ostale kuće pak na trećem katu imaju studio, dakle prostor za dječju sobu ili pak za gostinsku sobu u kojoj može živjeti stariji član obitelji - priča Ernst. Podovi i stolarija su od hrastovine, kuće imaju dizala, automatske zastore, zučno izolirane prozore i smart komponente. Vlasnik može digitalnim putem namjestiti da mu se kuće zagrije ili rashladi prije njegova dolaska, a ujedno su opremljene modernim sigurnosnim sustavom koji osim alarma ima i sustav kontrole kamerama. Naselje će imati servisere, domaćice i čistačice te čuvare. Otvorenje je 18. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 14:54