ROMANOVO CARSTVO

Zavirite u sve kuće i stanove Romana Abramoviča

Donosimo nevjerojatan portfolio nekretnina Romana Abramoviča, vrijedan gotovo 380 milijuna eura

Dvije prestižne adrese u Londonu, jedna na Karibima, francuski zamak i još mnogo toga. Naravno, tu je i njegova najnovija adresa u Tel Avivu, do koje je došao zbog problema s vizom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zdanje s dvanaest spavaćih soba nekada je bio hotel koji je platio oko 18,5 milijuna eura.

Usprkos problemima koje je imao s vizom, Roman Abramovič i dalje posjeduje neke od najboljih nekretnina u Londonu. Tu je vila u Kensington Palace Gardenu, poznatom još pod Milijarderski niz, kao i triplex penthaus koji je kupio u ekskluzivnom stambenom bloku Chelsea Waterfront.

Osim toga, posjeduje imanja širom svijeta, uključujući skijašku ložu, ranč u stilu Jamesa Bonda u Americi, rajsku vikendicu na Karibima i zamak na jugu Francuske.

Kensington Palace Gardens - 136 milijuna eura

Abramovič je kupio ovu vilu s petnaest spavaćih soba 2009. godine, po cijeni od 100 milijuna eura. Inače, Kensington Palace Gardens jedna je od najpoželjnijih adresa na svijetu, a poslovni magnati kao što su Laksmi Mittal i Wang Jianlin žive upravo ovdje.

Ova ulica, poznata i kao Milijarderski niz, nalazi se odmah iza kraljevske rezidencije Kensington Palace, u kojoj žive vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, pa je zaštićena od strane policije.

S obzirom na rast cijena nekretnina u Londonu, cijena njegove vile narasla je za gotovo 40 milijuna eura, ako je vjerovati agentima za nekretnine.

2016. godine, Roman Abramovič je dobio odobrenje grada da poveća dimenziju svoje vile sa 1.600 četvornih metara na 2.000 m2. Inače, na mjestu je ovog zdanja nekada bila ruska ambasada, a sada je definitivno vrijedno kralja.

Glavni radovi renoviranja uključivali su zamjenu bazena koji su arhitekti opisali kao užasavajući. Trenutni bazen koji se nalazi ispod zemlje, bit će zamijenjen smještajnim jedinicama za osoblje, dok će novi bazen u zatvorenom prostoru biti u ravnini sa zemljištem i bit će osvijetljen krovnim prozorima.

Blagovaonica i igraonica u prizemlju bit će povećane, a također će se proširiti i vanjska terasa.

Chelsea Waterfront – 35 milijuna eura

2017. godine poznati je ruski oligarh odlučio kupiti najveći i najbolji stambeni prostor u ekskluzivnom dodatku londonske panorame Sir Terry Farrell neboderu. Njegov stan vrijedan 35 milijuna eura prostire se na tri kata i veličine je oko 600 četvornih metara. Pogled na London s 35., 36. i 37. kata je spektakularan, a osim toga stan ima prozore od poda do stropa koji vlasniku pružaju panoramski pogled na grad od 360 stupnjeva - moći će vidjeti Temzu i stadion Stamford Bridge.

Dizajnerski tim s kojim Abramovič surađuje već sada kuje planove za dizajn interijera, iako će toranj u kojem se nalazi penthaus biti gotov 2021.godine.

Zanimljiv je podatak da će stanari za podzemni parking godišnje morati izdvojiti 95.000 eura.

Chateau de la Croe – 98 milijuna eura

Velika samostojeća vila na Cap d'Antibesu na Azurnoj obali bila je nekoć ljetno utočište vojvode od Windsora nakon što je abdicirao kako bi se oženio za rastavljenu Amerikanku Wallis Simpson.

Winston i Clementine Churchill proslavili su 40. godišnjicu braka u zamku 1948. godine.

Abramović je kupio zamak 2001. i prema nekim navodima, potrošio je oko 180 milijuna eura na njegovu restauraciju i renoviranje tijekom godina. Bazen je izgrađen na krovu, dok su teretana i kućno kino instalirani u podrumu.

Tu je i ekološki bazen od 400 četvornih metara, u koji se ulijeva vodopad, a okružen je lopočima. Prema izvještajima, ovo imanje sada vrijedi oko 100 milijuna eura. Ipak, Roman Abramovič je imao nevolju s francuskim vlastima zbog premale procjene vrijednosti zamka, u oktobru mu je naređeno da plati dodatnih 1.2 milijuna eura poreza za 2006. i 2007.godinu.

Skijaški ranč u Koloradu – 20 milijuna eura

2003.godine, Abramović je pokušao kupiti čitav jedan skijaški grad. No, njegov je pokušaj propao kada se pobunilo lokalno stanovništvo, ali to ga nije spriječilo da svom nekretninskom portfelju doda planinsko odmaralište 2008. godine.

Potrošio je oko 20 milijuna eura na ranč u blizini Aspena, koji je kao što znate, omiljeno mjesto za odmor bogatih i slavnih. Vrhunski posjed s jedanaest spavaćih soba i dvanaest kupaonica, uređen je u stilu tajnog agenta 007 i ima prozore od poda do stropa, a smješten je na nadmorskoj visini od 2.804 metra, s pogledom na obližnje planine.

Kuća veličine 1.400 četvornih metara kompletirano je namještena namještajem izrađenim po mjeri, a mnogi su predmeti tapecirani krznom kanadske kune. Ranč je eko prijateljski i ima dva geo-termalna bunara i generator koji grije prilaz za automobile, bazen i kuću tijekom zime, a hladi tokom ljetnih perioda bez potrebe za fosilnim gorivom.

Osim toga, Abramovič je kupio i skijašku ložu za 6.3 milijuna eura.

St Bart's imanje – 60 milijuna eura

Imanje poznato i kao Gouverneur Bay Estate, nalazi se u gustoj šumi i ima pristup privatnoj plaži i kristalno čistom Karipskom moru. Proteže se na 70 hektara i nekada je bilo u vlasništvu Davida Rockefellera, a dizajnirano kao balinezijsko selo.

Ovdje postoje četiri bungalova, s 9 kupaonica, u kojima Abramovič često ugošćuje svoje prijatelje. Glavni apartman ima pogled na zaljev, kao i tuš na otvorenom za dvoje i privatni bazen.

Osim toga, imanje sadrži masivnu kuhinju i glavni kompleks za zabavu imena Lizard Lounde. Zajednički bazen ima bar, dok se pored njega nalazi savršeno opremljeni prostor za roštiljanje, kuhinja na otvorenom, bina i kino. Tu su i dva tenis terena.

Beyonce i Black Eyed Peas nastupali su ovdje na jednoj novogodišnjoj zabavi u organizaciji Abramoviča, a 2010. godine su na njegovom imanju viđeni Orlando Bloom, Jay-Z, Kanye West and Lindsay Lohan .

Tel Aviv Hotel – 19.27 milijuna eura

Kupljen 2015.godine, ovaj hotel će po svemu sudeći, ako se želja Romana Abramoviča ostvari, dobiti duplo veće dimenzije i postati još jedan u nizu spektakularanih domova.

Abramovič je hotel kupio od Yarona Varsana, izraleskog poduzetnika i muža poznate glumice Gal Gadot. Hotel će sa šest spavaćih soba pretvoriti u vilu s dvanaest fenomenalnih apartmana. Planira izgraditi novo krilo na dva kata koje će dodati 1.500 četvornih metara građevini iz devetnaestog stoljeća.

Također, njegovo novom imanje će dobiti centralno dvorište i podzemni parking. Kompleks sada ima recepcijski lobi, dvije garsonijere i tri odvojene vile.

Moskovska rezidencija – nepoznata vrijednost

Malo toga se zna o Abramovičevoj ruskoj vili. Postoje neke šture reference, ali nijedna zvanična slika se ne može naći na internetu. Također, njezina je lokacija nepoznata, baš kao i dimenzije i cijena. Po svemu sudeći, Roman Abramovič ima tri rezidencije u Rusiji, pored svog glavnog doma.

Mega vila u New Yorku – nepoznata cijena

Ovo je malo kompliciranija priča. Abramovič je planirao izgraditi najveću privatnu rezidenciju na Manhattanu, kombinirajući tri gradske kuće na brojevima 11, 13 i 15 na Upper East Sideu u jednu veliku kuću.

Četvrta gradska kuća u ulici na broju 9 kupljena je s kućom koja se spaja s brojevima 11 i 13 kako bi se napravila mega kuća.

Četiri su kuće kupljene u protekle tri godine za ukupno 96 milijuna dolara, dok je druga kuća kupljena dva bloka dalje.

Međutim, u rujnu je Abramovič prodao četiri susjedne kuće svojoj bivšoj supruzi, Dashi Zhukovoj za 91,4 milijuna dolara. Iako možda mislite da će se gradnja zaustaviti - Zhukova namjerava nastaviti s radom na kućama.

Fyning Hill imanje – 20 milijuna eura

Ovo je još jedan Abramovičev dom koji je otišao u ruke bivšoj supruzi. Imanje smješteno u zapadnom Sussexu veliko je 425 hektara i bilo je dio brakorazvodne parnice nakon koje ga je Abramovič morao ustupiti svojoj drugoj ženi, Irini Maladini.

Bivša je stjuardesa, Irina dobila i 174 milijuna eura novčane nadoknade. Glavna kuća ovog imanja ima osam spavaćih soba i pet soba za prijem gostiju.

Lowndes Square – 78 milijuna eura

Prije nego što se preselio u Kensington Palace Gardens, Abramovič je pokušao napravi mega-vilu u elitnoj četvrti Belgravia u Londonu. Tijekom desetljeća ruski je milijarder kupio devet stanova u dvije građevine, s planom da ih spoji i pretvori u jedan masivni dom s osam spavaćih soba na 3.000 četvornih metara.

Njegov dom bi imao podzemni bazen, parnu sobu, saunu, parking, kino, dječju igraonicu te sobe za osoblje raspoređene na sedam katova.

Ipak, nakon što mu je istekla dozvola za radove, Abramovič se ohladio od te ideje, i ponudio posjed na prodaju po cijeni od 78 milijuna eura.

Kupac ovog posjeda će morati izdvoji mnogo više novca od toga, kako bi završili proces renoviranja koji je ruski oligarh započeo.

Foto: Getty

Izvor: Sun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:04