NEVJEROJATNO JE DA POSTOJE

10 najneobičnijih mjesta na svijetu

OBJAVLJENO:
 • 12.09.2018. u 15:47

 • Beautiful Amazing World

   

  Danas vas vodimo u najneobičnije kutke svijeta. Majka priroda često nas iznenadi, i to do te mjere da za neke pojave nema niti znanstvenih objašnjenja. U nastavku pogledajte deset najneobičnijih i najfascinantnijih mjesta na svijetu koje smo izdvojili. Na koje biste najradije otputovali?

  traveltriangle.com
   

  1. Najveće prirodno ogledalo na svijetu

  U Boliviji se nalazi najveće prirodno ogledalo na svijetu. U vodi ima toliko soli, da kada se nakupi na površini, odraz neba je kao da ga gledate u ogledalu.

  ocdn.eu
   

  2. Jezero s mumificiranim životinjama

  Mislili smo da ovako nešto postoji samo u filmovima ali pronašli smo to i u Tanzaniji. Jezero Natron ima pravu izložbu mumificiranih životinja koje su prethodno uginule u njemu.

  Beautiful Amazing World
   

  3. Vražiji most

  Most Rakotzbrück nalazi se u Njemačkoj i dizajniran je tako da zajedno sa svojim odrazom u vodi stvara savršen krug. "Problem" je u tome što taj krug izgleda savršeno bez obzira na to s koje ga pozicije promatrate. 

  dailypublic.com

  4. Vječni plamen

  U New Yorku se nalazi slap ispod kojega gori vječni plamen, i to zahvaljujući prirodnom plinu.

  maksim.mk

  5. Tunel ljubavi

  Ovaj tunel u Ukrajini pravi je botanički fenomen. Zapravo se radi o željezničkoj pruzi dugačkoj tri kilometra koja je okružena zelenilom koje samostalno raste. Ovo mjesto poznato je i kao mejsto za šetnje parova, stoga je dobilo naziv Tunel ljubavi.

  amic.ru
   

  6. Jezero meduza

  U Palau, otočnoj državi u Tihom oceanu, nalazi se slano jezero prepuno meduza. Ali ne bilo kakvih meduza - ove su bezopasne.

  lastsecond.ir
   

  7. Krvavi vodopad

  Izgleda poprilčno uznemirujuće ali zapravo se samo radi o vodi koja ima preveliku količinu željeza te stoga poprima crvenu boju koja je u velikom kontrastu sa sniježnim pokrivačem koji je okružuje. Ovaj krvavi vodopad nalazi se na Antarktici.

  booktable.kr
   

  8. More zvijezda

  Ovo je vjerojatno najneobičnije i najromantičnije mjesto na svijetu u isto vrijeme. Nalazi se na Maldivima, a zahvaljujući bioluminiscentnim planktonima ovo more je preko noći osvjetljeno tako da izgleda kao ga u sebi ima tisuće zvjezdica.

  http://blog.unboundly.com/
   

  9. Cesta prema raju

  Na planini Huashan u Kini se nalazi staza vodi prema običnoj maloj kućici. Ali adrenalin koji vam daje dok hodate njome je ono što je čini posebnom.

  Backpackerlee
   

  10. Planina u duginim bojama

  Ova šarena planina nalazi se u Peruu. Prekrivena je pastelnim duginim bojama, trenutno navodno nema znanstvenog objašnjenja za ovaj fenomen.

   

  Izvor: travelingtriangle.com

  Izdvajamo