MAŠTOVITA MAJKA PRIRODA

8 otoka zanimljivih oblika

 

Majka priroda voli biti kreativna kada se radi o oblicima - otoka. Po svim morima i oceanima svijeta osmislila je maštovite oblike prirodne tematike. Stoga ćemo dupine i morske konjice pronaći u vodi, ali ne onako kako očekujemo. Jedan od tih maštovitih oblika smjestio se i kod nas. U nastavku pogledajte osam otočića koji su nas oduševili.

1. Srce

Jedan od prirodnih srcolikih fenomena nalazi se i kod nas te za njega već sigurno znate. Otočić Galešnjak smjestio se u Pašmanskom kanalu. Od 2009. godine za ovaj srcoliki otok zna cijeli svijet jer ga je Google Earth sam uvrstio u jedan od prirodnih srcolikih fenomena. Naime, majka priroda ih je postavila po cijelome svijetu. Slučajnost, ilI?

2. Dupin

Nakon našeg srcolikog otočića, ovo je definitivno jedan od najljepših. Ovaj koraljni greben u Indoneziji ima oblik dupina, a planktoni mu daju čarobnu plavu svjetlost.

3. Osmijeh

Od majke prirode dobili smo i jedan iskren osmijeh koji se smjestio u Maleziji.

4. Morski konjic

Otok Isabela koji se nalazi u sklopu otočja Galapagos izgleda, baš prigodno, točno kao morski konjic.

5. Oko

Majka priroda bila je najkreativnija na Maldivima. Ovdje se smjestio koraljni greben u obliku oka.

6. Lik iz crtića

Zaista, ovom otočići možemo pronaći noge, ruke, rep, usta, preveliku glavu - baš kao nekom liku iz crtića! A smjestio se u Indoneziji.

7. Pluća

Svaka triječ je suvišna, ovaj otok jednostavno ima sve djelove plića - ceste kao dušnik i bronhiole kao drveće. Otočić se nalazi u blizini Floride.

8. Venecijanska maska

Ovo nije venecijanska maska, nego otok Huvahendhoo koji nevjerojatno podsjeća na nju. Otok je smješten na Maldivima koji imaju 1190 koraljnih otoka - tko zna kakvih se još oblika krije tamo?

Izvor: scribol.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:43