NAJSRETNIJA MJESTA NA SVIJETU

Ako nemate sreće u životu, vrijeme je da isplanirate putovanje na ovih nekoliko sretnih lokacija

 

Koliko ste puta vidjeli zvijezdu padalicu i zaželjeli želju? Jeste li bili u Splitu i dotaknuli nožni palac Grgura Ninskog, popili malo vode iz velike Onofrijeve česme ili ubacili novčić u Manduševac? Ako vam se na ovim mjestima želje nisu ostvarile, možda je vrijeme za organizirati malo putovanje. Čak ne trebate otići predaleko. U nastavku vam donosimo neke od najsretnijih lokacija na svijetu.

1. Fontana Trevi u Rimu

Za one koji nemaju sreće u ljubavi prva postaja definitivno treba biti fontana Trevi. Postoje čak i upute za ubacivanje novčića. Jedan novčić je za zdravlje, dva novčića su za to da pronađete ljubav svog života, a tri novčića su za to da se vjenčate s tom osobom. Navodno se svake večeri u blizini fontane Trevi dogode dvije-tri prosidbe, stoga vrijedi pokušati.

2. Julijin kip u Veroni

Samim ulaskom u romantičnu Veronu vam zaista ne trebaju dodatna sreća u ljubavi. Međutim, brojni turisti već godinama tradicionalno dotiču Julijine grudi - za sreću.

3. Hagia Sophia, muzej u Istanbulu

Vjeruje se da kroz rupe u stupovima ovog muzeja ponekad izlazi sveta voda. Prema legendi, palac stavite u jedan od tih otvorima na stupovima i zaželite želju. Ako izvadite palac i on je mokar od vode, znači da će vam se želja ispuniti.

4. Fontana blagostanja u Singapuru

Ovo je jedna od najvećih fontana na svijetu. Vjeruje se da je voda koja izvire iz nje prepuna pozitivne energije te da će takva biti i osoba koja dotakne tu vodu te da će početi privlačiti dobre stvari u svoj život.

5. Grob Victora Noira u Parizu

Ovaj je kip prava atrakcija za žene. Legenda kaže da ako protrljaju mjesto na njegovim trapericama, poljube ga u usta i zataknu mu cvijet u šešir, u roku od godine dana pronaći će muža.

Vrijedi pokušati. Ako ništa, barem ćete otputovati i vidjeti predivna mjesta. A onda možete nastaviti turu putovanja i u ovih 20 malih europskih gradova.

Izvor: holidaylettings

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:10