RAZIGRANO I POSEBNO

BALKON IZ SNOVA Dvadeset kvadrata i impresivan pogled na Zagreb

Točnije, površina mu je 23 m2, a kako je smješten na južnoj strani, pogled se pruža na zeleni pojas, vinograde i polja Agronomskog fakulteta, u daljini Dubravu te djelomično i na Medvednicu. Vodimo vas tamo!

Urbana vila u Remetama s četiri stana ima stan na svakom katu, a balkon koji smo odlučili razgledati je na zadnjem. Uz balkon, stan ima krovnu terasu, no vlasnica kaže da ga još nije stigla urediti. Zato si je svakako dala truda pri uređenju i opremanju balkona, čija je najveća prednost njegova veličina i prekrasan pogled.

- Površina mu je 23 m2, a kako je smješten na južnoj strani, pogled se pruža na zeleni pojas, vinograde i polja Agronomskog fakulteta, u daljini Dubravu te malo i na Medvednicu, čak i s ove strane... - smije se vlasnica Nina koja se u ovaj stan sa sada gotovo petogodišnjom kćeri uselila prije oko četiri godine.

- Prije devet godina preselila sam se s Floride u Sienu u Toscani, gdje sam završila dio magisterija na Transatlantskim studijima u sklopu studija na UNC @ Chapel Hill te se nakon toga ciljano doselila u Hrvatsku. Podrijetlom sam iz Rijeke, no zbog bolje mogućnosti zapošljavanja, preselila sam se u Zagreb i zaposlila u jednoj međunarodnoj instituciji.

- Danas Zagreb zovem domom i smatram da je jedan od najdivnijih gradova u kojem se da uživati i zaista živjeti - kaže nam simpatična Nina čiji balkon se sastoji od stola i stolica, gdje se jede i druži s prijateljima, dvije ležaljke, stolčića, klupe sa zidnom pločom te elementa s ladicama za sitnice.

- Najviše namještaja je iz Ikee, a ležaljke su iz Emmezete. Za razliku od unutarnjeg uređenja gdje sam radila gotovo sve po mjeri, nisam htjela ulagati prevelika sredstva za namještaj na balkonu s obzirom da je prilično izložen jakom suncu, kiši i vjetru pa i snijegu zimi - kaže vlasnica i dodaje da joj je najdraži komad onaj koji nije iz trgovine.

- Imamo jedan panj koji smo dovukli sa Sljemena i koji koristimo za sjedenje kad nas je više. Balkon smo uredili tako da bude veseo i ugodan, ništa pretenciozno, ovo je ionako mjesto koje je za uživanje i opuštanje - zaključila je Nina.

Foto: Biljana Bilvajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:37