European Best Destinations 2019.

Čak dvije dalmatinske plaže završile u vrhu najljepših u Europi

Ona na prvome mjestu ima fascinantnu priču nastanka

"Najljepša plaža u Europi nalazi se u samome srcu regije Konavle, na deset minuta od Cavtata i trideset minuta vožnje od bisera Jadrana, grada Dubrovnika", piše na stranici European Best Destinations.

Ovaj specijalizirani internetski portal proglasio je tako plažu Pasjaču najljepšom u 2019. - drugo mjesto zaslužila je plaža Nerja u Španjolskoj, a već je na treće ponovno zasjela ponovno jedna domaća, plaža Nugal u Tučepima.

"Smještena u podnožju hridi, ova plaža je pravo čudo. 1955. godine probijen je tunel od polja poviše plaže sve do mora. Preostalo kamenje na obali u svega se nekoliko godina djelovanjem valova pretvorilo u žalo, a potom i pijesak. Tako je rođena Pasjača. Nakon nekoliko godina more je odnijelo sav pijesak pa su lokalci donosili novi kamen koji se pretvarao u žal pa opet u pijesak. Tako će činiti iznova, sve kako bi očuvali svoj mali raj...“, piše u opisu ove plaže, uz nekoliko fascinantnih fotografija mjesta.

Regiju Konavle proglasili su, nadalje, najljepšom u Hrvatskoj uz dodatak da je i ostatak države iznimno lijep.

Za plažu Nugal smještenu na Makarskoj rivijeri pišu pak kako je "omiljena u Europi" - djelomično nudistička, Nugal je jedna od onih skrovitih plažica kakvima obiluje Jadran, no za uživanje na njenim obalama morat ćete se potruditi, savjetuje autor.

"Trebat će vam oko pola sata hoda po kamenjima da biste stigli do plaže, no isplati se ako planirate uživati u ovom komadiću raja", piše European Best Destinations. Proći ćete kroz park Osejava, što je samo dodatan "plus" čitavome iskustvu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:31