CUBANO BEACH BAR

COOL MJESTO Ovo ljeto svi putevi vode na Makarsku rivijeru

Neposredno uz plažu na samom ulazu u Makarsku otvoren je novi beach bar koji privlači poglede uređenjem u mornarskom stilu. Sastoji se od tri terase i dodatne etaže na plaži, dječjeg parka te prostora za sport i rekreaciju na 450 kvadrata.

Nadahnuta svime što je vidjela putujući po svijetu te nezadovoljna sivom i jednoličnom ugostiteljskom ponudom koja se pruža na većini jadranske obale, obitelj iz Makarske objedinila je svoje zamisli i ideje te jednoglasno odlučila oživotvoriti mjesto gdje će svatko pronaći nešto za sebe.
Rezultat je Cubano Beach Bar na samom ulazu u Makarsku, u mirnoj oazi okruženoj morem i borovima, neposredno uz plažu, s tri terase na ukupno 450 kvadrata i kapaciteta oko 120 sjedećih mjesta, dječjim parkom te prostorom za sport i rekreaciju.

Iako biste možda na prvu pomislili da se na Jadranu mogu pronaći slični sadržaji, ovaj beach bar jedinstven je po svojem uređenju. Naime, kompletan namještaj izrađen je od paleta, a vlasnici ističu kako su one bile samo baza od koje su se kasnije počele rađati ideje.
- U samom početku nije bilo lako. Imali smo viziju, ali tu je viziju trebalo pretvoriti u stvarnost. Odlazili smo mnogima, gledali ponude, ali nigdje nije bilo onoga što smo zapravo željeli, sve dok jednog dana nismo otišli privatnom stolaru, inače našem poznaniku, koji je naše zamisli zajedno s nama pretvorio u nešto što naši posjetitelji s divljenjem gledaju i slikaju - kažu vlasnici.
Dodaju kako su europalete obojene u bijelo posebnom shabby chic tehnikom, dok su jastuci napravljeni od vodonepropusne tkanine punjeni vodonepropusnom spužvom, što se idealno uklopilo u sam ugođaj mjesta okruženog golom prirodom uz plavo-bijele jastuke koji simboliziraju more i ljeto. Sve to razbili su detaljima u zaigranoj ružičastoj boji.

Beach bar dijeli se u četiri etaže, a svaka je nasuta plažnim pijeskom, žalom. Prva, ujedno i najveća etaža kombinirana je pa se na njoj nalaze šank i kuhinja te kombinacija visokih stolova i separea za manja i veća društva. Druga i treća etaža idealna su mjesta za pijuckanje koktela uz prekrasan pogled na zalazak sunca, dok je četvrta etaža sama plaža na kojoj se nalaze posebni jastuci punjeni stiropor granulama koji se mogu namještati do idealne poze za uživanje u moru i suncu.
- Šank je izrađen od drva obojenog u plavo-bijelo, a okolni su zidovi zidani od dalmatinskog kamena i djelo su poznatog zidara iz Dalmacije. Ograde su napravljene od stupića obojenih u plavo i povezanih mornarskim konopcima, a suncobrani su ručno izrađeni od trske - ističu.
Što se tiče ponude, u jutarnjim satima profesionalni barist priprema kavu, u popodnevnim deep house chill out partyjima u režiji DJ-a uživa se u koktelima koje priprema koktel-majstor, a tu je i jelovnik koji je osmislila poznata masterchefica.

Ako ste u blizini Makarske, svratite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:06