uređenje vanjskih prostora

Divna dvorišta i terase bez trave

 

Iako volimo zelenilo svih vrsta i oblika, nismo svi u mogućnosti imati dvorište i raskošni zeleni travnjak. No, to ne znači da uz malo truda ne možemo imati atraktivan i lijep vanjski prostor balkona ili terase! Pravi dokaz te tvrdnje upečatljive su terase koje možete vidjeti u nastavku, a koje oduševljavaju odabirom pločica, namještaja, ukrasnih detalja i biljaka. Odličnih ideja nikada dosta pa smo stoga okupili lijepe i efektno uređene terase koje su nam zapele za oko. Koja vam se od ovih terasa najviše sviđa?

Vaša popločena terasa savršeno je mjesto za postavljanje vanjske blagovaonice gdje možete s društvom uživati u dobroj hrani i osvježavajućim pićima, roštilju i dobroj zabavi cijelo ljeto! Kod uređenja pobrinite se da vaš prostor odražava stil koji se odabrali za unutarnje uređenje kako bi sve izgledalo povezano.

Jedna od najboljih stvari kod terasa bez trave činjenica je da se ne morate brinuti za njeno održavanje. Ovo pijeskom prekriveno dvorište savršen je primjer kako možete stvoriti opušteni, pomalo pustinjski doživljaj u svom domu, a dodatno ga možete ukrasiti simpatičnim kaktusima i prozračnim komadima namještaja.

Betonski podovi odlično će se uklopiti u svaki dom. Svoj namještaj rasporedite kao da uređujete svoju dnevnu sobu i dobit ćete idealno mjesto za boravak na otvorenom.

Ako želite brzinski osvježiti svoj vanjski prostor bez da potrošite gomilu novca, prekrijte tlo šljunkom i stvorite dojam plaže! Ovakve površine kombinirajte s tradicionalnim namještajem za terase i vrtove koje ćete razvedriti šarenim jastučićima.

Samo zato što nemate travu u svom dvorištu to ne znači da ono ne može biti zeleno! Umjesto toga zasadite stabla, puzavice i zelenilo druge vrste koje će u jednom trenutku pretvorili vaše dvorište u pravi zeleni raj.

Drveno popločenje često se koristi za terase i balkone, a može odlično izgledati i u dvorištu. Držite se prirodne nijanse drva i dodajte tamniji namještaj u prostor, kao i jarke detalje koji će se zaista isticati od neutralne pozadine.

Kada imate dovoljno drveća, grmlja i žbunja na rubovima svog dvorišta trava vam zapravo i ne treba da biste dobili dojam raskoši u svom prostoru. Pločice na podu izgledaju odlično u kombinaciji s klasičnim metalnim namještajem i lijepom rasvjetom.

Pozornost od nedostatka trave možete odvući i odabirom zabavnih ukrasa i stiliziranjem svog dvorišta različitim tekstilima i detaljima.

Veliki komadi kamenja izgledat će zaista efektno na tlu vašeg dvorišta, a prostor dodatno ukrasite namještajem od ratana, vanjskim ogledalima i jastučićima.

Neka vaše dvorište bude prava mala razigrana boho oaza. Šareni tepisi i oni s uzorcima unijeti će teksturu, dinamiku i boju na vaše dvorište, a sve to možete dodatno ukrasiti veselim jastučićima.

Dojmljive pločice ove terase prava su zvijezda ovog prostora.

Izvor: Domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:02