Džungla na asfaltu

Divni vrt glumice Julianne Moore u New Yorku

Nakon više bezuspješnih pokušaja da sama uredi vlastiti vrt, glumica je angažirala dizajnera interijera Briana Sawyera da joj pomogne oko stavranja razigranog i romantičnog utočišta u srcu West Villagea. Pogledajte!

Da nije postala glumica, Julianne je Moore mogla bez problema biti dizajnerica interijera. Talentirana je, zna i iznenađujuće je rigorozni esteta. Od boja nosi isključivo ljubičastu, crnu, sivu, bijelu i zelenu, a dizajn, renoviranje i dekoriranje njezine su opsesije.

Vrt koji možete pogledati na fotografijama nalazi se u srcu West Villagea i dio je dobro opremljene kuće izgrađene 1905. godine, koju glumica dijeli sa suprugom, redateljem Bartom Freundlichom, dvoje djece i crnim labradorom imena Cherry. Iako nema sumnje da bi posao uređenja mogla prepustiti najboljim svjetskim dizajnerima i arhitektima, glumica je više puta pokušala samostalno urediti vrt, ali bezuspješno pa njezine hortikulturne sposobnosti ostaju u pitanju - barem prema njezinu mišljenju.

No, spas je došlo kad je na fotografskom snimanju u jednom stanu na Manhattanu ugledala terasu u koji se odmah zaljubila, a iza čijeg je izvrsnog uređenja stajao arhitekt i dizajner interijera Brian Sawyer koji vrlo uspješno uređuje i vrtove. Kako je glumica željela upravo takav vrt, angažirala je Briana koji je osmislio i uredio ovaj divni prostor.

Instalacija s granama na stražnjem zidu u vrtu, djelo je umjetnika Rodericka Wolgamotta Romera i djeluje kao kućica na stablu.

Foto: Christopher Baker

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:09