mini odmor u Hrvatskoj

Evo kako iskoristiti produljene vikende!

U lipnju su tri praznika, a na četvrtak padaju dva, 15. i 22. lipnja. donosimo prijedloge kamo otputovati na mini odmor u Hrvatskoj od četiri dana!

Hrvatima omiljeno spajanje praznika s vikendom do izražaja će doći u lipnju kada čak dva praznika, Tijelovo i Dan antifašističke borbe, padaju na četvrtak pa ih oni snalažljiviji mogu protegnuti u mini godišnji. Tako su 15. i 22. lipnja idealni datumi za početak četverodnevnog putovanja, a mi vam donosimo prijedloge kamo se uputiti.

15. do 18. lipnja - Kantuni na Rabu

Jedinstvena manifestacija prvi put se održala prošle godine, a zbog pozitivnih reakcija posjetitelja nastavlja se i ove. Radi se o posebnom uređenju i ambijentalnom ugođaju pet rapskih kantuna: Kantun svjetla nalazi se u mediteranskom parku Dorka, Kantun susreta je u Pjaceti, Kantun doživljaja na jedinstvenoj lokaciji Svetog Ivana, Kantun uspomena smješten je na Vidikovcu s najljepšim pogledom na cijeli grad, a Skriveni kantun zapravo je tajnovita Mahačeva vila.

Svaka lokacija krije jedinstveno uređen prostor, vrhunske glazbene izvođače i biranu gastroeno ponudu, a posjetiti ih možete od 15. do 18. lipnja. Ulaz na kantune je besplatan!

13. do 17. lipnja - Festival skulpture u pijesku na Loparu

Kada obiđete sve kantune, možete otići do sjevernog dijela otoka Raba, na Rajsku plažu, i razgledati jedinstvene skulpture od pijeska. Imat ćete važnu ulogu - zajedno s umjetnicima i turistima sudjelovat ćete u izboru najbolje i najkreativnije skulpture, a ako vas vrijeme posluži, možete se i okupati na jednoj od najljepših hrvatskih plaža. Festival traje od 13. do 17. lipnja, a ulaznice se ne naplaćuju.

15. do 18. lipnja - Le Petit Festival du Theatre u Dubrovniku

Najprepoznatljiviji hrvatski grad u novu sezonu kreće posebnim kulturnim događajem na kojemu se otkrivaju umjetnici i umjetnički talenti iz cijelog svijeta. Program počinje u četvrtak 15. lipnja i traje do nedjelje 18. lipnja. Većina predstava održava se u klubu Lazareti, a u njima sudjeluju domaći i strani kazališni umjetnici.

Festival vatrometa u Zagrebu

Deseci tisuća ljudi svake godine svjedoče spektakularnom igrokazu na noćnom nebu iznad Zagreba sredinom lipnja kada se održava Festival vatrometa na Bundeku. Zasad nije poznat popratni program, no uvijek uključuje bogatu gastronomsku ponudu u šatorima i nastupe poznatih domaćih izvođača.

17. lipnja - Run Brač

Aktivan produženi vikend možete provesti na Braču gdje se 17. lipnja održava kros utrka od Selca do Sumartina. Ovo je njeno prvo izdanje, duga je 5 kilometara, počinje u 18 sati, a vodi makadamskim putem kroz stoljetne maslinike. Trkačima će se pridružiti i hrvatska olimpijka te državna prvakinja na srednjim i dugim prugama Matea Matošević. Dan prije u Povlji se održava dječja kros utrka, a zanimljivo je da su obje humanitarnog karaktera jer će se prikupljati donacije za djecu s posebnim potrebama udruge Brački poljupci. Cijena startnine je 100 kuna.

16. lipnja - Festival sira u Drnišu

Na drniškom gradskom trgu Poljana 16. lipnja održat će se festival posvećen siru. Radi se, zapravo, o prodajnoj izložbi autohtonih i tradicijskih sireva, izboru najboljih, besplatnim degustacijama i bogatom popratnom kulturno-umjetničkom programu. Osim sirara, predstavit će se i proizvođači maslinova ulja, pršuta, meda i vina, a jedno je sigurno - Drniš nećete napustiti praznog želuca.

22. do 25. lipnja - Međunarodni vaterpolski turnir Dobri dupin na Malom Lošinju

Za sportski odmor se možete i odlučiti drugi produženi vikend u lipnju kada se u prekrasnoj uvali Čikat igra vaterpolski turnir za djecu do 16 godina. Sudjelovat će ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja, točnije Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Rusije, Mađarske i Austrije. Osim sportskog natjecanja, turnir se organizira kako bi se djeca iz različitih zemalja družila te učila o ekologiji i očuvanju okoliša. Utakmice se igraju u prijepodnevnim i večernjim satima na plivalištu na Čikatu, a finale se igra u nedjelju 25. lipnja. Svi su pozvani na bodrenje mladih vaterpolskih nada!

23.-24. lipnja - Festa sv. Ivana u Žuljani

Pučke veselice na otvorenom česte su tijekom ljetne sezone, a u Žuljani kreću već 23. lipnja. Uoči Feste Sv. Ivana održat će se paljenje ognja na plaži, a organizatori će se potruditi za odete siti i napiti jer se cijelu noć poslužuju pečene srdele i pelješko vino. Osim toga, svirat će odlična glazba pa je zabava garantirana. Najbolje od svega, ulaznice se ne naplaćuju, a Žuljani će rado ugostiti sve posjetitelje.

24. lipnja - Fešta od tune u Jadranovu

Krajem lipnja u Jadranovu se prisjećaju nekadašnje bogate tradicije tunolova. Ova gastronomska manifestacija održatće se 24. lipnja od 18 sati kod cafe bara Biser, a posjetitelje očekuju specijaliteti od tune, začinjeni dobrim društvom, veselom glazbom i opuštenom atmosferom. Manifestacija se održava na samoj obali, a cijelu noć će vas pratiti šum i miris mora. Ulaz je besplatan.

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:54