venecijanski bijenale

Impresivna skulptura talijanskog umjetnika Lorenza Quinna

Na vanjskoj strani hotela Ca'Sagredo koji se nalazi tik u venecijanski Canal Grande do 26. studenog ove godine stajat će impresivna skulptura talijanskog umjetnika Lorenza Quinna naziva "Support" postavljena u sklopu ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala. Ova golema skulptura sačinjena je od dvije velike ruke koje izranjaju iz najpoznatijeg venecijanskog kanala te naizgled pridržavaju zgradu hotela.

Ruke su izrađene u studiju na drugom mjestu pa je pravi izazov bio postaviti ih na odabranu lokaciju. Njihovo postavljanje uključivalo je transport brodom po kanalu, kao i njihovo podizanje i spuštanje na pravo mjesto.



Quinn, koji u svom radu često koristi dijelove tijela i to posebno motiv ruku kako bi predstavio silu prirode, postavio ih je uz susjednu građevinu kao simbol pružanja potpore, ali i kako bi ukazao na to da priroda može jednako lako i uništiti sve pred sobom. Time je želio naglasiti krhkost naše okoline i njenu podložnost, kako prirodi, tako i utjecaju čovjeka koji stvara, ali i uništava. Više o ovom umjetniku saznajte na njegovoj službenoj stranici!



Izvor: Designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:42