Lineage 1000E Manhattan

Jeste li se ikad zapitali što sve ima privatni jet vrijedan 80 milijuna dolara?

 

U tvrtki Embraer Executive Jets osmislili su zrakoplov čiji interijer dočarava atmosferu “zlatnog doba”. Lineage 1000E Manhattan ima uređenje u art deco stilu, a zaštitni znak je tamno drvo mahagonija s pozlaćenim detaljima. Putnici se mogu smjestiti na sivo-plavim sofama, a sve je obogaćeno mramorom, kao i raznim muralima kao referencom na New York.

Dizajn interijera luksuznog Manhattan zrakoplova potpisuju potpredsjednik tvrtke Jay Beever i Eddie Sotto, bivši Disneyjev čovjek zaslužan za maštoviti razvoj atraktivnih tematskih parkova. Fantastičan interijer uređen u art deco stilu s tamnim drvom mahagonija, bogatim mramorom i mesingom te blještavim tonovima dragog kamenja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sav glamur 20-ih godina ovaj je dvojac uspio prenijeti u zrakoplov veličine 70 četvornih metara, i to s puno stila.

Od metalik murala Empire State Buildinga i vintage namještaja do prepoznatljivih prozora s potpisom Jean-Michel Franka karakterističnih za loft apartmane na Manhattanu, zrakoplov ima sve kultne dizajnerske elemente art deco stila grada koji nikada ne spava.

Tu je i Cloud Club, luksuzni salon ukrašen poput pročelja Chrysler nebodera, opremljen barom, blagovaonicom i već spomenutim panoramskim prozorom za savršen pogled.

U zrakoplovu postoji pet različitih kabina s apartmanima i tušem potpuno presvučenim granitom te prozorom za konstantno uživanje u pogledu.

Predviđena cijena zrakoplova iznosi oko 80 milijuna dolara.

Izvor: www.travelandleisure.com

Foto: Embraer Executive Jets

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:27