PAMETNA, DUHOVITA I ZABAVNA

Kad ulična umjetnost dobije svrhu

 

Ulična umjetnost ili street art za mnoge je umjetnike najslobodnija vrsta umjetničkog izražavanja. Svoje korijene vuče iz starog vijeka u obliku klesanih slikovnih zakonika koje su prolaznici mogli čitati u bilo koje doba dana ili noći. Danas oko ulične umjetnosti javnost ima podijeljeno mišljenje i zato se izvodi na unaprijed definiranim mjestima, gdje umjetnici mogu izražavati svoje kreativne ideje. Inače, svaka umjetnost koja je smještena ili se izvodi na ulici zove se ulična umjetnost. Mogu to biti grafiti, stickeri, pjevanje, sviranje, performansi i drugi oblici umjetničkog izražavanja. No, mi ćemo se u ovom članku baviti grafitima koji pršte bojama i često predstavljaju stavove autora na trenutnu društvenu situaciju ili jednostavno žele prostor učiniti ljepšim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upoznajte Tom Boba koji odbija jednostavno živjeti u neuređenom svijetu te ga preoblikuje u pametnu uličnu umjetnost na zajedničkim predmetima u urbanom, ali sivom i dosadnom okruženju na način koji plijeni pozornost svih.

 

Bez obzira radi li se o cijevi koja postaje mravojed ili vatrogasnom hidrantu, koji je postao princeza Lejla, ne postoji predmet koji on ne može preoblikovati. Iako najviše djeluje u svom rodnom New Yorku, ponekad se njegova kreativnost može pronaći i u drugim gradovima diljem svijeta.  Pogledajte!

Izvor: Bored Panda

Izdvajamo

Iz drugih medija