blagodati dronova

Kako izgledaju svjetski gradovi snimljeni iz zraka?

Pogled iz visina na naše gradove i sela, na mjesta koja vrve životom i koja bilježe razvoj graditeljstva i tehnologije može nam pokazati puno toga. Detalji poput industrijskih, umjetničkih i povijesnih struktura pa sve do načela urbanog planiranja, sve to možemo iščitati iz fotografija snimljenih dronovima ili iz aviona i helikoptera. Zahvaljujući Benjaminu Grantu, autoru knjige "Overview: A New Perspective of Earth" i njegovom Instagram profilu Daily Overview dobili smo priliku promatrati kako izgledaju različite prirodne ljepote i urbane sredine te kako se sve više stapaju. Pogledajte lijepe primjere koje smo izdvojili za vas!

Barcelona, Španjolska. Fotografija prikazuje trg Plaça de Tetuan u četvrti Eixample koju karakterizira pravilan i strog raspored ulica i zgrada s unutarnjim dvorištima.

San Francisco Bay, Kalifornija, SAD. Na fotografiji se nalaze bazeni koja služe za izvlačenje soli iz morske vode. Ovi bazeni svoju crvenkastu boju dobivaju zahvaljujući algama vrste Dunaliella koje bujaju u iznimno slanoj vodi.

Zabranjeni grad, Peking, Kina. Ovaj kompleks izgrađen je u razdoblju od 1406. do 1420. godine i na njemu je radili više od milijun radnika. U njemu se nalazi 9 999 soba, a cijeli je zaštićen zidovima.

Stockholm, Švedska. Grad Stockholm raspršen je na četrnaest otoka i stanovništvo njegova urbanog područja broji 1,3 milijuna ljudi. Prikaz na slici je kvart Östermalm, jedan od najvećih i najskupljih dijelova grada.

Venecija, Italija. Svi znam da Venecija tone no kako točno ona izgleda iz zraka, možete vidjeti na ovoj fotografiji!

Rio de Janeiro, Brazil. Fotografija prikazuje golemu skulpturu Isuse smještenu na vrhu brda Corcovado s pogledom na cijeli Rio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:44