Popularnost Zagreba ne jenjava

KAKVA PROMOCIJA! New York Times izdvojio 5 cool mjesta koja treba posjetiti u Zagrebu!

Popularnost Zagreba u stranim medijima ne jenjava pa se tako nizu popisu pridružio i New York Times člankom Anje Mutić u kojem naša poznata autorica i putopisac preporučuje pet mjesta u Zagrebu koja morate posjetiti kada ste u Zagrebu. Zagrepčanka Anja Mutić piše za za niz publikacija kao što su Lonely Planet, Wall Street Journal, Conde Nast Traveler i Washington Post,a evo što je izdvojila za New York Times!

Restoran Noel, Ulica Popa Dukljanina 1 - noel.hr

Restoran na uglu Ulice Popa Dukljanina svojim gostima nudi hranu od sezonskih namirnica pripremljenu na vrhunski način. U malom lounge prostoru miksolog će vam poslužiti zanimljive koktele, a na meniju možete pronaći i craft pive, kao i poveću vinsku kartu.


Dućan Sheriff & Cherry, Ulica Franje Račkog 11 - sheriffandcherry.com

Trendi hrvatski brend sunčanih naočala iznimno je popularan među modnim znalcima, a u kolekcijama možete pronaći upečatljive okvire s UV zaštitnim lećama nadahnute vintage modom. U ovom dućanu možete nabaviti i dizajnersku kolekciju naočala za plivanje nastalu u suradnji Maura Massarotta, dizajnera iz Rovinja, i tvrtke Everest Isles swimwear.

Oris kuća arhitekture, Ulica Kralja Držislava 3 - oris.hr

Multimedijalni kulturni centar Oris mjesto je na kojem se odvija bogat program događanja, a koji uključuje izložbe posevćene dizajnu i arhitekturi, predavanja i radionice, a ima i udoban kutak za čitanje s knjižnicom. Ni koncerti u glavnom prostoru nisu rijetkost.


Dućan Garderoba, Martićeva ulica 17 - facebook.com/garderobastore

Novootvoreni dućan u svojoj ponudi ima brižno odabranu kolekciju skandinavskih modnih brendova, uz dodatak komada hrvatskog brenda IO dizajnerice Ivane Omazić. U tri velike garderobe možete pijuckati koktele i kavu dok isprobavate dizajnerske kreacije.


Kafić Mr. Fogg, Martićeva ulica 31 - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nadahnut romanom Julesa Verna "Oko svijeta za 80 dana" ovaj je kafić prvi steampunk bar u Zagrebu. Prostor na dva kata uređen je po uzoru na britansku viktorijansku eru, a za drvenim barom ukrašenim metalnim elementima koji podsjećaju na izume i mehanizme strojeva možete popiti pića poput japanskog viskija, ruma iz Nikaragve ili klasične hrvatske travarice.

Izvor: NY Times

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:18