PRILIKA ŽIVOTA

Ljubitelji Igre prijestolja od sada mogu imati dvorac kao svoj novi dom

I dok cijeli svijet iščekuje 2019. godinu i novu sezonu Igre prijestolja, jedan od predivnih dvoraca iz serije je na prodaju. Zamislite da sljedeću sezonu serije gledate iz njenog pravog originalnog okruženja.

Dvorac Gosford nalazi se na sjeveru Irske. Njegova gradnja dovršena je 1859. godine, napravljen je posebno za grofa Archibalda Achesona. Nakon toga je za vrijeme Drugog svjetskog rata služio kao utvrda za vojnike, a nakon rada je privremeno pretvoren u hotel. Iz hit serije Igra prijestolja, čiju sezonu željno iščekuju fanovi diljem svijeta, ovaj dvorac smješten je u treću sezonu, i to u scenu u kojoj Rob Stark u Riverrunu pogubljuje Richarda Karstarka, što prethodi vjenčanju poznatom pod nazivom Red Wedding.

Dizajn ovog dvorca potpisuje londonski arhitekt Thomas Hoppert koji je poznat po svojim ranijim projektima, kao što je dvorac Penrhyn u Walesu te po radu na dijelovima dvorca Windsor. Hoppert je ovaj dvorac pretvorio u pravu luksuznu rezidenciju. Međutim, trenutno na prodaju nije cijeli dvorac, nego samo dio zamišljen kao prostor za šest luksuznih stanova od kojih svaki ima oko 325 četvornih metara.

Mnogo kamina, starinskih pločica, predivnih lukova koji su ostavština prošlih vremena dobar su razlog za razmisliti o ulaganju u ovaj dvorac. Početna cijena je oko 656 500 dolara.

U galeriji možete pogledati kako izgleda unutrašnjost dvorca.

Foto: Maison Real Estate

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:13