POJAVILE SU SE ODJEDNOM

Misteriozne kućice od prirodnih materijala

Na otočiću Man koji se nalazi na pola puta između Irske i Velike Britanije odjenom su se misteriozno počele pojavljivati vilinske kućice.

Stanovnici otočića Man prije dva tjedna su na svoje su društvene mreže počeli objavljivati vilinske kućice koje su se misteriozno pojavljivale na raznim mjestima na njihovom otoku. Postoji legenda o malim ljudima, stanovnicima otočića Man, lovcima koji preko noći lutaju okolo na svojim konjima uz čopor pasa. Upravo je ta legenda bila inspiracija svjetski poznatim uličnim umjetnicima Anonymouse MMX koji su nekoliko tjedana kasnije otkrili da su vilinske kućice njihova ideja. Inače su poznati po tome da izrađuju kućice za miševe, a vilinske kućice njihov je potpuno novi projekt.



Do sada su otkrivene četiri bajkovite kućice na otoku. Svaka ima svoj šarm i karakter, kada ih ugledate zaista imate osjećaj kao da ovdje žive šumske vile. Toliko su se potrudili oko detalja da unutar kućica možete primijetiti kako je sav njihov interijer pomno osmišljen. Visoke su oko 30 centimetara, a prozori su im visoki 3 centimetra. Napravljene su od prirodnih materijala, i to većinom drva i kamena.



Ove vilinske kućice jedan su od bajkovitijih projekata koji smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Odličan su primjer kreativcima diljem svijeta kako u svoje krajeve unijeti dašak starih legendi i održati ih uvijek aktualnima i zanimljivima te tako svom mjestu dati karakter i sadržaj. Turistička zajednica otočića Man uvidjela je potencijal u ovom projektu i uhvatila se izrade mape koja će turiste navoditi do ovih predivnih domova Malih ljudi iz njihove legende.



Foto: Anonymouse MMX

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:35