NA 3000 METARA NADMORSKE VISINE

Moderna vikendica u planinama koja oduševljava

Tko ne bi želio vikendom 'pobjeći' u ovu divnu kućicu u planinama?

Likovna umjetnica Maricel Blum u suradnji s arhitekticom Renée del Gaudio osmislila je savršenu vikend nastambu, modernu brvnaru u kojoj će moći odmarati sa svojom obitelji. Ova prekrasna moderna drvena koliba smještena je u samom podnožju Rocky Mountainsa u Coloradu, i to na nevjerojatnih 3000 tisuća metara nadmorske visine.

Vikendica se sastoji od dva međusobno povezana objekta, odnosno glavnog i malog apartmana za goste. Odabirom materijala i dizajnom uvelike podsjeća na nekadašnje planinske kolibe koje su nekad bile karakteristične za ovo planinsko područje. Obje građevine uzdignute su na čeličnim stupovima kako bi se minimalizirao iskop te pritom sačuvala prirodna topografija same parcele.

Pročelje vikendica rađeno je od konusa zrelog bora, istog onakvog kakav se uzdiže pored same kuće. To je bez sumnje odličan izbor jer riječ o nepropusnom i vrlo lako održivom materijalu, što je za ove prostore gotovo neizostavan zahtjev. I to nije sve, u modernu su vikendicu ugrađene takozvane fotonaponske ploče, što znači da se sva električna energija može opskrbiti isključivo solarnom energijom.

Sve ostale fotografije ove divne kućice u planinama pogledajte u našoj galeriji.

Foto: David Lauer/Renée del Gaudio Architecture

Izvor: Remodelista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:51