BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA

Na hvalevrijednu inicijativu EXIT festivala Srbija će posaditi milijardu stabala!

 Pixabay
 

Najnovija inicijativa EXIT festivala urodila je plodom i tako dokazala da se sve može kad se hoće. Naime, zahvaljujući upravo inicijativi festivala koji se svake godine održava u susjednoj Srbiji, planira se sadnju čak milijardu novih stabala, prenosi Enter Zagreb.

R:Evolution incijativa je u kojoj osim EXIT-a sudjeluje i nekoliko nevladinih ekoloških udruga te neprofitnih organizacija, a one za cilj prvenstveno imaju podizanje svijesti o klimatskim promjenama. Na inicijativu organizatora festivala koji ove godine slavi 20 godina, Vlada Srbije usvojila je strateški plan prema kojem će u narednim godinama povećati šumske površine u zemlji s 28 na čak 40 posto. To bi značilo da će Srbija posaditi čak milijardu novih stabala, što je uistinu hvalevrijedna odluka!

Organizatori vlastiti pokret planiraju proširiti s lokalne na globalnu razinu, a za to imaju podršku i Europske unije koja se također bavi ovom problematikom kako bi u skorijoj budućnosti Europa postala 'klimatski neutralni kontinent'. Bravo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 03:15