EUROPA NA DLANU

Najbolje jesenske destinacije za vikend putovanje

Cityscape view on the clock tower and Tyn cathedral on the old square in Prague.
Getty Images/iStockphoto

 

Stigla nam je jesen i ponovno smo se ubacili u užurbanu svakodnevicu prepunu obveza i zadataka. No, to ne znači da vikende ne možemo iskoristiti do maksimuma i otisnuti se na kraća putovanja Europom! Lijepih europskih gradova zaista ne manjka, a kako se vrijeme mijenja, tako se i u gradovima mijenja atmosfera. S padom temperature sve nam je draže vrijeme provoditi u simpatičnim malim kafićima, obilaziti muzeje ili pak uživati u jesenskom izgledu ulica nekog novoga grada. U nastavku se nalazi odabir najboljih jesenskih destinacija u Europi u koje se možete uputiti sami, s prijateljima ili obitelji, a dobro raspoloženje, smijeh i zabava neće izostati!

Belgium, Bruges - September 26, 2015: View from the Rozenhoedkaai in Bruges with the Perez de Malvenda house and Belfort van Bruges in the background and number of peoples in the boats.
Getty Images

Brugge, Belgija

U potrazi ste za šarmantnim gradićem kao iz bajke? Brugge je onda savršeno mjesto za vas! Vijugave ulice i kanali, slatke kućice i restorani te fina hrana zadovoljit će i najzahtjevnije!

Vienna, Austria - March 21, 2014 : Hofburg palace and square view, people walking and fiaker with white horses in Vienna, Austria
Getty Images

Beč, Austrija

Čak i prije Adventa Beč je izvrsna destinacija za vikend putovanje. Topla čokolada, užurbani grad prepun ljudi i odlični muzeji razlozi su zbog kojih vrijedi posjetiti ovaj austrijski grad.

Cityscape view on the clock tower and Tyn cathedral on the old square in Prague.
Getty Images/iStockphoto

Prag, Češka

S Pragom će svi pivopije doći na svoje, a osim brojnih pivnica sam grad ima pregršt spomenika i mostova koje možete obilaziti, a u blizini se nalazi i pitoreskni gradić Český Krumlov koji će vas oboriti s nogu.

Weinstadl und Henkersteg with sunlight
Getty Images/iStockphoto

Nürnberg, Njemačka

Kamenom popločene ulice, miris pečenih kestena, ukusna kobasica, osvježavajuće pivo te parkovi u jesenskom ruhu sve su što nam treba za savršen jesenski vikend!

Cityscape image of Regensburg, Germany during sunset.
Getty Images/iStockphoto

Regensburg, Njemačka

Vožnja Dunavom kroz Regensburg iskustvo je koje nećete tako brzo zaboraviti,  a sam grad je destinacija koju obavezno morate dodati na svoj popis mjesta za posjetiti ove jeseni.

Budapest. Hungary. Zrinyi Utca street and Saint Stephen`s Basilica.
Getty Images/iStockphoto

Budimpešta, Mađarska

Termalne kupke, odlična hrana i predivne gradske ulice jamče vam dobar provod u glavnom gradu Mađarske.

Famous arch at the Praca do Comercio, Lisbon, Portugal
Getty Images/iStockphoto

Lisabon, Portugal

Ako ste u potrazi za gradom s blažom klimom i bezbroj opcija po pitanju aktivnosti, Lisabon je vaš grad. Ako ga niste još nikada posjetili, odvojite barem tjedan dana za njega i nećete požaliti.

Izvor: Bon Traveler

Izdvajamo

Iz drugih medija