Zimski glamping

Ono kad kažeš da si U BALONU i to misliš doslovno

Transparentne kupole na napuhavanje pojavljuju se diljem svijeta, i zato vas vodimo na svjetsku turneju po najspektakularnijim balon hotelima

Kampiranje u divljini nije za svakoga. Dakako, postoje lijepa mjesta koja vrijedi doživjeti, ali za njih treba imati hrabrosti i istraživačkog duha. Nama, primjerice, smeta što je zimi hladno, a ljeti vruće, pa još ima i kukaca. Brr! Ali: kad bismo imali prikladne uvjete za uživanje u netaknutoj prirodi, u kakvom sigurnom i udobnom skloništu glamuroznog tipa, vjerojatno bismo se - a možda biste i vi?- odvažili na takvu avanturu.

U posljednje je vrijeme glampig, luksuzni oblik kampiranja, postao vrlo popularan, a u tu kategoriju spada i ovaj novi tip odmaranja - u balonu. I to prozirnom, da ne sakrije prirodu od našeg pogleda!

Transparentne kupole na napuhavanje pojavljuju se diljem svijeta, i zato vas vodimo na svjetsku turneju po najspektakularnijim balon hotelima.

Smještaj u napuhanom balonu u osnovi podrazumijeva sobu s krevetom i tihim ventilacijskim sustavom koji kontinuirano osvježava zrak, održavajući temperaturu balona ugodnom za posjetitelje bez obzira na vanjske uvjete. Prednost boravka u balonu postaje prilično očigledna kada uzmete u obzir raskošne lokacije na kojima se pojavljuju. Od pustinje u Jordanu do snježne šume na Islandu, boravak u balonu omogućuje da uđete prilično duboko u prirodu i uživate u njoj udobno smješteni. Iz godine u godinu, baloni su sve luksuznije opremljeni pa danas već možete odsjesti u "balon-apartmanu" s više soba, spavati u king-size krevetu, tuširati se u totalno dotjeranoj kupaonici s podnim grijanjem i slično.


Ovi zadivljujući pustinjski baloni hotela Full of Stars (gore) nalaze se u pustinji Wadi Rum u Jordanu. Smješteni su između pješčanih planina i luksuzno su opremljeni.





Francuski hotel Nuit Nature (gore) nudi nevjerojatan pogled na Mont Blanc dok ste udobno smješteni u svom balonu visoko u Alpama. Zimi ćete ovdje biti okruženi snijegom, a ljeti katkad i magarcima.

Smješten na plaži prekrasnog Balija, hotel na napuhavanje Indonezija nudi istinsku izolaciju samo koji korak udaljenu od Indijskog oceana. Razgledajte ga u miru na donjem nizu fotografija.

Bubble Lodge na Mauricijusu s južne obale Afrike ima spektakularne apartmane s više soba smještenih u bujnom okruženju džungle (slike dolje).




Bubbletent Australija prvi je hotel balon na tom kontinentu (slike dolje), a udaljen je oko dva sata vožnje od Sydneyja. Za sada ima tri izolirana balona, uključujući jedan s drvenom vrućom kadom.



Na Islandu, tek nešto manje od dva sata vožnje od Reykjavika nalazi se 5 Million Star Hotel s balonima okruženim ledenim pejzažima. Ako dođete u pravo vrijeme, zimi možete uživati u polarnom svijetlu promatrajući nebo iz udobnog kreveta.


Hotel Campera u Meksiku ima deset balona razmještenih po vinogradima. Inače ova regija spada među najraskošnije vinogradarske regije na svijetu. Uz vino i čitav niz soba-balona, ni noću nećete biti previše usamljeni ovdje.


Kamp Katur smješten je na sjeveru Engleske, u Yorkshireu. Usred je šume, a u svojoj ponudi, uz niz nekonvencionalnih smještaja, ima i Woodland Hide Unidome, balon uređen u tradicionalnoj maniri toga kraja. Zbog neobičnosti ali i privatnosti smještaja (nitko vas neće čuti dok tulumarite), Englezi ga rado biraju za mjesto vjenčanja.




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:09