Ovo je čisti hedonizam!

Otok brod na električni pogon novi veliki hit na Dunavu u Beču

Koncert, rođendan ili večera na vlastitom otoku

Osim što imaju pogon na struju, izrađeni su i na ekološki način, od PET boca i ambalaže, a ostatak građe čini organski kompozitni materijal na bazi konoplje i vlakana lana.

Kako se osvježavate ovih dana? Izletom na neki otok, kupanjem u rijeci ili ste možda sretnici koji imaju mogućnost barkom otploviti do neke skrovite uvale? A što kažete na kombinaciju svega toga?

Naime, na rukavcu Dunava u Beču ili Starom Dunavu, koji je namijenjen za zabavu i uživanje te nudi pregršt sadržaja, moguće je voziti male električne brodove-otoke koje iznajmljuje tvrtka Schinakl.

U ponudi su razni oblici i veličine brodova pa se tako možete odlučiti za “Moj otok” koji je namijenjen za najviše osam osoba i opremljen biljkama i suncobranom, a prema potrebi i mrežom protiv komaraca, “Svestrani osmerokut” ili višenamjensko plovilo površine 21 četvorni metar za veće skupine ljudi, “Brod-kauč” na kojem se mogu opuštati do četiri osobe, “E-waterbike” za samce, “Brod-ležaljka” na kojoj se mogu sunčati ili odmarati četiri osobe, ali i brod koji formom podsjeća na one izrađene od papira.

RUČAK I SASTANAK

Osim što imaju pogon na struju, izrađeni su i na ekološki način, odnosno od recikliranih materijala i prirodnih vlakana. Plastični dijelovi proizvedeni su od PET boca i ambalaže, a ostatak čini organski kompozitni materijal na bazi konoplje i vlakana lana.

Njima se lako upravlja pomoću joysticka, prilaz je omogućen i osobama u invalidskim kolicima, a jedan sat plovidbe na, primjerice, “Mom otoku” stoji 60 eura, dok je sat vremena na brodu s kaučem 45 eura.

Svi brodovi mogu se međusobno povezivati i tako činiti razne kompozicije koje su odlične za organizaciju rođendana i drugih proslava, prezentacija na vodi, radionica, pa čak i poslovnih sastanaka ili ručkova. Tako su u ponudi i organizirani večernji koncerti klasične glazbe koji se održavaju u koncertnoj dvorani na vodi, osmišljenoj tako da je čini upravo jedan “Svestrani osmerokut” na kojem je smješten orkestar, a uz njega se vežu manji brodovi na kojima je publika.

DIZAJN

Cijeli događaj počinje oko 20 sati, a osim uživanja u glazbi, prirodi i plovidbi, posjetiteljima se servira i večera u dva slijeda. U jednom trenutku kompozicija brodova se razdvaja kako bi lakše prošla ispod mosta pa posjetitelji imaju priliku i sami upravljati svojim brodovima.

Svi brodovi-otoci dizajnirani su i proizvedeni u Beču, a ovaj jedinstveni proizvod već su prepoznali na Bliskom istoku pa se ova zanimljiva plovila mogu vidjeti i u Perzijskom zaljevu.

Više informacija potražite na www.meine-insel.at.

Foto: Schinakl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:00