ISTOČNO OD RIMA

Ova regija u Italiji će vam platiti preko 27.000 eura da se preselite!

Insagram @excursio_molise

Regija Molise smještena istočno od Rima, objavila je da će platiti više od 27.000 dolara da se nastanite u jednom od 106 nenaseljenih sela kako bi  spriječili  da njihove zajednice umru

Ako ste ikada razmišljali o tome da se preselite u drugu zemlju i sve potpuno započnete iznova, niste jedini. Obično je to puno lakše reći nego učiniti. Ali ako ste u svom naumu ozbiljni, upravo sada, jedna regija u Italiji vam može pomoći da se vaš san ostvari i čak će vam platiti da to učinite.

Region Molise

 

Kako izvještava CNN Travel, regija Molise u Italija traži nove stanovnike koji će se preseliti u jedno od 106 sela u tom području. Regija se nalazi usred depopulacijske krize i izgubila je skoro 9.000 stanovnika od 2014. godine, a sadašnje stanovništvo broji  malo više od 300.000. Kako bi malo zasladili ponudu, ako se odlučite, lokalna uprava će vam plaćati 700 eura mjesečno, do tri godine.

Region Molise
 

"Želim da se u regiji dogodi renesansa i izbjegne da se njezina autentična sela pretvore u gradove duhove", rekao je za CNN Travel Antonio Tedeschi, regionalni vijećnik i osoba koja je došla do  ideje. "Moramo zaštititi svoje korijene."

Region Molise

Riccia, festival grožđa

 

Zvuči kao ostvarenje sna, zar ne? Postoji samo jedna uvjet: ako uzmete novac, morat ćete se obvezati pridonijeti ekonomiji pokretanjem male tvrtke.

Region Molise

Campitello

 

"Cilj je udahnuti novi život i obnoviti lokalno gospodarstvo", nastavlja Tedeschi. "Novopridošli igrači mogu pokrenuti sve što žele kako bi dobili našu financijsku podršku: mala gostionica, restoran, bar, pansion, maleno seosko poljoprivredno gospodarstvo, zanatski butik, knjižnica ili trgovina koja prodaje izvrsne gurmanske proizvode."

Region Molise

Pietrabbondante

 

Sela u regiji Molise koja pozivaju ljude da se presele uključuju: Fornelli, koji je poznat po svojim maslinicima; Riccia, poznata po svom festivalu grožđa i vinu; Capracotta i Campitello Matese, poznati su po skijalištima i zimskim sportskim odmaralištima i Pietrabbondante i Sepino, mjesta poznata po drevnoj arhitekturi.

Ako ste ikada sanjali o otvaranju knjižare, kafića ili konobe U Italiji, ovo je vaša šansa da se to dogodi.

Foto: Region Molise

Izdvajamo

Iz drugih medija