SAVRŠENE FOTKE S PUTOVANJA

Podzemne željeznice koje oduševljavaju svojim izgledom

Jeste li već vidjeli ove fantastične podzemne željeznice?

Koliko ste već kolodvora i podzemnih prošli do sada? To su mjesta koja uvijek pršte posebnom energijom ljudi diljem svijeta, raznim glazbenicima amaterima koji tamo dođu zaraditi nešto i bukom javnog prijevoza. Neka od tih mjesta su vam sigurno omiljena isključivo zato što im se uvijek iznova vraćate, dok vas neka iznenađuju upravo svojim uređenjem. S druge strane, na nekim kolodvorima i u podzemnima se ne želite zadržavati baš zato što izgledaju jako neprivlačno.

U ovom slučaju, Švedska pripada onim podzemnim željeznicama koje nas oduševljavaju svojim izgledom, zahvaljujući razvijenoj street art sceni. Točnije, ovdje se radi o Stockholmskim podzemnim željeznicama koje su postale toliko popularne da tijekom ljetne sezone turisti mogu uživati na zamimljivoj turi na engleskom jeziku te saznati koja se priča krije iza svakog umjetničkog komada.

Više od 90% Stockholmskih podzemnih uređuju se od 2010. godine, i to u suradnji sa švedskim umjetnicima. Stoga ćete diljem Stockholma pronaći mnoštvo zanimljivih ilustracija, instalacija, mozaika i skulptura. U turu je uključeno 14 podzemnih željeznica među kojima ćete pronaći T-centralen s predivnim bijelo plavim dizajnom, Stadion s predivnom dugom, Solna Centrum s dizajnom inspiriranim vulkanom, Thorlidspan u kojem se osjećate kao u igrici, Hallonbergen s dječjim crtežima i ostale. Više o ovim podzemnim željezničkim stanicama i turama možete saznati na stranici Visit Stockholm.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:40