IDEJA POZNATOG ENGLESKOG STUDIJA

Pogledajte kako izgleda novi moderan paviljon u Londonu!

Kilian O'Sullivan

Tik uz jezero javnog parka u Londonu, smjestio se nedavno izgrađen paviljon koji osvaja funkcionalnošću i dizajnom

Uređenje ovog predivnog paviljona od bijele cigle u londonskom parku Southwark potpisuje arhitektonski studio Bell Phillips, a već na prvi pogled ostavlja bez daha.

Ovo zanimljivo osmišljeno arhitektonsko remek djelo smješteno je u povijesnom dijelu samog javnog parka Southwark, a sastoji se od kafića, nekoliko uredskih prostora i javne blagovaonice kao jednog od planiranih projekata tvrtke Kinnear Landscape Architects.

Uz paviljon, u parku se nalaze ugostiteljski objekti, vrt sa divljim životinjama, jezero i umjetnička galerija. Međutim to nije sve, u kompleksu ima i sportskih terena, atletske staze, kuglane te nogometnih i teniskih terena.

Foto: Kilian O'Sullivan

 

Foto: Kilian O'Sullivan

Zahvaljujući jednostavnom, a opet dovoljno zanimljvom dizajnu, novoosmišljeni paviljon privlači poglede stanovnika koji slobodno vrijeme provode u poznatom londonskom parku, ali i mnogobrojnih znatiželjnih turista.

Foto: Kilian O'Sullivan

 

Foto: Kilian O'Sullivan

- Paviljon je diskretan sa sveukupno tri krila koja se pružaju dužinom parka, stvarajući trostruke vidike. Organski oblik izveden je iz zakrivljene geometrije povijesnih staza parka, ovalnih igrališta i susjednog ruba jezera. To rezultira oblikom koji se širi u krajolik i pozdravlja korisnike iz svih smjerova - rekli su arhitekti za portal dezeen.

Foto: Kilian O'Sullivan

Prema jezeru, panoramska traka ostakljenja 'otvara' se na malo područje terase kafića, pružajući pritom izravan pogled na vodu. Blok javnih toaleta zauzima sjeverni vrh paviljona bez ijednog prozora, a mali uredski prostor smješten je na samom južnom dijelu gdje je zaposlenicima omogućena veća privatnost.

Foto: Kilian O'Sullivan

 

Pri samim kutovima paviljona nalazi se čitav niz posebnih dugih i glatkih elemenata od bijele opeke, a tako svjež rub na samom kraju parka dodatno povećava igru ​​svjetlosti i sjena na pročeljima građevine. Dok ove povijesne reference prate postojeću liniju paviljona, arhitekti su željeli da sam oblik zakrivljenosti i svijetla vanjština funkcioniraju za sve, kako svojom praktičnom primjenom, tako i vizualnim efektom.

Izvor: dezeen.com

Foto: Kilian O'Sullivan

Izdvajamo

Iz drugih medija