TOP LISTA FILMOFILA

Predivne europske destinacije na kojima su se snimali najpoznatiji filmovi

Ovaj put na popisu su se našle isključivo filmske destinacije. Serije, Dubrovnik i Game of Thrones zasad preskačemo.

Inspiracije za putovanja nikada dovoljno, zar ne? Svejedno, ako je ikada ponestane, možete odabrati lokaciju prema svom omiljenom filmu ili posjetiti lokacije najpoznatijih svjetskih klasika. Svaka je posebna, nalaze se posvuda po našem kontinentu pa možete isplanirati i jednu filmsku turu po Europi. U nastavku donosimo nekoliko fantastičnih ideja.

Mamma Mia

Ove su godine u fokusu ljepote našeg Visa koje smo imali priliku gledati u drugom dijelu Mamma Mie na velikom platnu. No ovdje podsjećamo na prvi dio koji je bio sniman u romantičnoj Grčkoj, baš onakvoj kakvom je zamišljamo kada nam netko spomene odmor na toj lokaciji.

Robin Hood

Pembrokeshire je već nagrađen za najbolje plaže u Europi, i to je prvi razlog za planirati odmor na ovoj lokaciji. Drugi uključuje Robin Hooda kojeg na ovoj kulisi utjelovljuje Russell Crowe.

James Bond

Legendarni šesti dio o najomiljenijem tajnom agentu James Bondu, U službi njenog veličanstva, sniman je u hotelu Estoril u Portugalu.

Nemoguća misija

Jeste li znali da je Prag lokacija na kojoj su snimane uzbudljive scene iz Nemoguće misije s Tom Cruiseom? Prag je bio lokacija i mnogih drugih filmova: James Bond: Casino Royale, Kronike iz Narnije, Jadnici (Les Misérables)...

Život je lijep

Ako ste gledali Život je lijep Roberta Benignija, Piazza Grande vam je ostala urezana u sjećanje. Iako je film sniman na još nekoliko lokacija u Arezzu, Piazza Grande je ostala simbolična lokacija ovog filma.

Ja u ljubav vjerujem (Notting Hill)

Ljubavna priča nazvana po kvartu zapadnog Londona, Notting Hillu, odmah nas vodi na kraj devedesetih te romantičnu i uzbudljivu priču Julije Roberts i Hugh Granta.

Hamlet

Čak i ako niste ljubitelj Hamleta, dvorac Dunnottar vrijedi posjetiti. Ulaznice su do 10€, što je prilično niska cijena u usporedbi s ostalim dvorcima diljem Europe.

Harry Potter

Dvorac Alnwick ćete vjerojatno prepoznati po scenama Hogwartsa iz Harry Pottera, i to iz prvog i drugog dijela. Eksterijer i interijer dvorca korišteni su za mnoge scene u ovom filmu o najomiljenijem čarobnjaku na svijetu.

Početak (Inception)

Pariz je jedan od prvih gradova u Europi u kojima su snimani mnogi filmovi. Nakon svih poznatijih lokacija, nemojte propustiti posjetiti most Bir-Haikem, na kojem je sniman film Početak (Inception) s Leonardom Di Capriom i Marion Cotillard.

Izvor: European Best Destinations

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 00:45