TOP LISTA FILMOFILA

Predivne europske destinacije na kojima su se snimali najpoznatiji filmovi

OBJAVLJENO:
 • 03.09.2018. u 15:15

 • Aetherial Images

  Skopelos, Grčka

  Ovaj put na popisu su se našle isključivo filmske destinacije. Serije, Dubrovnik i Game of Thrones zasad preskačemo.

  Inspiracije za putovanja nikada dovoljno, zar ne? Svejedno, ako je ikada ponestane, možete odabrati lokaciju prema svom omiljenom filmu ili posjetiti lokacije najpoznatijih svjetskih klasika. Svaka je posebna, nalaze se posvuda po našem kontinentu pa možete isplanirati i jednu filmsku turu po Europi. U nastavku donosimo nekoliko fantastičnih ideja.

  Aetherial Images

  Skopelos, Grčka

  Mamma Mia

  Ove su godine u fokusu ljepote našeg Visa koje smo imali priliku gledati u drugom dijelu Mamma Mie na velikom platnu. No ovdje podsjećamo na prvi dio koji je bio sniman u romantičnoj Grčkoj, baš onakvoj kakvom je zamišljamo kada nam netko spomene odmor na toj lokaciji.

  Billy Stock

  Pembrokeshire, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Robin Hood

  Pembrokeshire je već nagrađen za najbolje plaže u Europi, i to je prvi razlog za planirati odmor na ovoj lokaciji. Drugi uključuje Robin Hooda kojeg na ovoj kulisi utjelovljuje Russell Crowe.

  D.Bond

  Estoril, Portugal

  James Bond

  Legendarni šesti dio o najomiljenijem tajnom agentu James Bondu, U službi njenog veličanstva, sniman je u hotelu Estoril u Portugalu.

  Emi Cristea

  Prag, Češka

  Nemoguća misija

  Jeste li znali da je Prag lokacija na kojoj su snimane uzbudljive scene iz Nemoguće misije s Tom Cruiseom? Prag je bio lokacija i mnogih drugih filmova: James Bond: Casino Royale, Kronike iz Narnije, Jadnici (Les Misérables)...

  Michael Avory

  Arezzo, Italija

  Život je lijep

  Ako ste gledali Život je lijep Roberta Benignija, Piazza Grande vam je ostala urezana u sjećanje. Iako je film sniman na još nekoliko lokacija u Arezzu, Piazza Grande je ostala simbolična lokacija ovog filma.

  Richie Chan

  London, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Ja u ljubav vjerujem (Notting Hill)

  Ljubavna priča nazvana po kvartu zapadnog Londona, Notting Hillu, odmah nas vodi na kraj devedesetih te romantičnu i uzbudljivu priču Julije Roberts i Hugh Granta.

  StevanZZ

  Dvorac Dunnottar, Škotska

  Hamlet

  Čak i ako niste ljubitelj Hamleta, dvorac Dunnottar vrijedi posjetiti. Ulaznice su do 10€, što je prilično niska cijena u usporedbi s ostalim dvorcima diljem Europe.

  mango-two-friendly

  Dvorac Alnwick, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Harry Potter

  Dvorac Alnwick ćete vjerojatno prepoznati po scenama Hogwartsa iz Harry Pottera, i to iz prvog i drugog dijela. Eksterijer i interijer dvorca korišteni su za mnoge scene u ovom filmu o najomiljenijem čarobnjaku na svijetu.

  mango-two-friendly

  Pariz, Francuska

  Početak (Inception)

  Pariz je jedan od prvih gradova u Europi u kojima su snimani mnogi filmovi. Nakon svih poznatijih lokacija, nemojte propustiti posjetiti most Bir-Haikem, na kojem je sniman film Početak (Inception) s Leonardom Di Capriom i Marion Cotillard.

  Izvor: European Best Destinations

  Izdvajamo