Od slapova Niagare do rijeke Skafta

PRIRODA JE NAJVEĆI UMJETNIK Pogledajte zadivljujuće ljepote svijeta snimljene iz zraka!

Jedan od impresivnijih Instagram profila onaj je Benjamina Granta imena Daily Overview na kojem ovaj autor sakuplja i objavljuje fotografije snimljene iz helikoptera i aviona ili snimljene pomoću dronova. Izdvojili smo nekoliko zaista predivnih prikaza prirodnih ljepota uhvaćenih iz zraka i objavljenih na njegovom profilu koji prati više od 430 tisuća ljudi. Većina tih fotografija objavljena je i u knjizi "Overview: A New Perspective of Earth" koju možete naručiti preko interneta. Pa pogledajte!

Slapovi Niagare na razmeđi između Kanade i SAD-a. Tim su imenom objedinjena tri slapa koja imaju najvišu razinu protoka vode u svijetu, a visina s koje voda pada je čak 50 metara.

Jezero Hillier, Middle Island, Australija. Dojmljiva ružičasta boja ovog jezera rezultat je prisutnosti algi Dunaliella salina koje stvaraju taj pigment.

Córdoba, Španjolska. Maslinici prekrivaju brda Córdobe, a čak 90% obranih maslina obrađuje se kako bi se dobilo maslinovo ulje.

Rijeka Skafta, Island. Topljenje ledenjaka i poplave česta su pojava oko rijeke Skafta. Kako voda putuje prema Atlantskom oceanu na brdima se stvaraju nevjerojatni uzorci koje možete vidjeti na fotografiji. Lava, para i gejziri uzrokuju topljenje leda i povećavaju količinu vode koja teče područjem.

Lisse, Nizozemska. Polja tulipana u punom cvatu stvaraju ovaj predivan i šareni prizor. Jeste li znali da nizozemska godišnje proizvede čak 4,3 milijardi lukovica tulipana!

Laguna Shadegan, Iran. Fotografija prikazuje sustav otjecanja vode. Struktura lagune koja podsjeća na razgranato drvo posljedica je tokova vode koji teku po relativno ravnim stijenama ili površini koja se opire eroziji.

Tihi ocean i bazen uz more u Laguna Beachu u Kaliforniji. Razbijanje nemirnih valova o obalu i mirna površina vode u bazenu stvaraju ovaj kontrast prirodne!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:05