SPREMNI ZA NOVU AVANTURU?

Putovanja Europom koja ne smijete propustiti

Volimo maštati o putovanjima i planirati novu avanturu, volimo putovati i iskusiti svijet, a onda se kasnije s veseljem prisjećamo situacija u kojima smo se našli, pogotovo kada gledamo fotografije koje ni približno ne mogu dočarati naša iskustva. Kada napokon dođe vrijeme godišnjih odmora i na raspolaganju nam stoje tek dva tjedna za istraživanje svijeta, oni željni aktivnog odmora pokušat će posjetiti što više mjesta kako bi zaista maksimalno iskoristili svoje slobodne dane! U nastavku pogledajte pet izvrsnih prijedloga za putovanje koje će vas voditi čarobnim mjestima po Europi! Najradije bismo odmah sjeli u auto i uputili se na jednu od ovih pet europskih tura!

Obala Portugala

Portugal je svojom klimom, finom hranom i zanimljivim krajolicima država u koju vrijedi zaviriti na malo dulje od vikenda u Lisabonu. Započnite svoje putovanje u mjestu Braga na sjeveru, a potom se uputite prema gradovima Guimarães i Felgueiras. Oduševit će vas šarmantna mala sela kroz koja ćete prolaziti! Nakon toga obavezna destinacija je Porto, kao i predivna mjesta uz ocean kao što su Figuiera da Foz, Peniche i Ericeira. Naravno, putovanje nije potpuno ako ne svratite do Lisabona barem nakratko i prošećete šarmantnim ulicama ovog grada. Ako vam nakon ove ture ostane još vremena, na samom jugu Portugala nalaze se nezaboravni krajolici koje vrijedi vidjeti.





Sicilija

Cijela Italija vrvi čarobnim mjestima koja odišu mediteranskim šarmom pa odabrati samo jedan dio Italije svakako nije lako. Odabir je ovaj put Sicilija, najveći otok u Sredozemnom moru prepun osobnosti. Započnite svoje putovanje u središtu regije, odnosno Palermu, pa se uputite niz obalu prema mjestu Agrigento. Na putu svakako prođite kroz Trapani i Zingaro prirodni rezervat. Tijekom putovanja posjetite i mjesta Marsala i Mazara del Vallo, a kada dođete u Agrigento, ne zaboravite prošetati do impresivne Doline hramova.




Francuske Alpe

Za one kojima su planine draže od obale, francuske Alpe predstavljaju savršenu alternativu. Dok se vozite cestom Route des Grandes Alpes, provest ćete se kroz četiri različita nacionalna parka, kao i preko čak 16 planinskih prijelaza. Ako odlučite odraditi cijelu rutu, završit ćete u Švicarskoj! Volite li voziti motor, svakako preporučujemo ovu rutu, a prizori kao s razglednica su zagarantirani. Nevjerojatne planinske krajolike koji će vas podsjetiti na golemu moć prirode nećete tako lako zaboraviti nakon ovog putovanja.



Srednja Europa

Obilazak država srednje Europe pružit će vam jedno sasvim novo i uzbudljivo iskustvo. Svoje putovanje možete započeti ili u Rumunjskoj ili u Austriji jer je ruta zapravo jednaka, a ako je odlučite pratiti, provest će vas kroz četiri različite države u deset dana: Rumunjsku, Mađarsku, Slovačku i Austriju kako biste mogli stvoriti dojam o istočnom dijelu starog svijeta.




Grčka

Tko kaže da su otoci jedini dio Grčke koji osvaja svojom ljepotom? Započnite svoj obilazak unutrašnjosti Grčke počevši od glavnog grada Atene. Nakon što zadovoljite svoju potrebu za kulturnim uzdizanjem, krenite na jedan od mogućih puteva koji će vam pružiti drugačiji pogled na Grčku. Možete se uputiti prema zadivljujućim mjestima kao što su Glyfada ili Lagonisi ili pak putem najstarije grčke autoceste u planine. Na kraju obavezno prijeđite Korintski kanal i uputite se u mističnu Olimpiju, iznimno važno mjesto za Grke.




Izvor: The Blonde Salad

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:54