STAVITE NAOČALE

Ružičasti pogled na arhitekturu i urbane pejzaže

Australska fotografkinja Kate Ballis fotografirala je Palm Spring Sony kamerom postavljenom na infracrveno i poigrala se s filterima u boji. Rezultat je zanimljiva serija (neretuširanih) fotografija.

U svojim dosadašnjim serijama koje tematski obuhvaćaju ljude i krajolike, pokazala je da voli umirene zemljane boje. Ova roza serija zato je prava novost. K tome, preokupacija joj je u potpunosti na urbanim eksterijerima.



U dizajnu interijera roza se vraća kroz puderaste nijanse iz pedesetih, a ova ih je autorica naglasila do električnosti. I ubacila električno roza boju čak i u zračne prikaze gradske infrastrukture.


Kate Ballis je bila odvjetnica koja je pokrivala područje medija i zabave sve dok nije odlučila ostaviti korporacijski život i posvetiti se fotografiji. Poticaj na takav 'skok u prazno' dao joj je i Miles Aldridge, veliki fotograf najpoznatiji po slikama slavnih, čiji su radovi doživjeli brojne izložbe i trajno su uvršteni u kolekcije muzeja kao što su Victoria Albert i National Portrait Gallery u Londonu. Pogledate li njegove najnovije radove, u kojima se vraća estetici pedesetih, vidjet ćete koliko je njegov utjecaj prisutan i u novim radovima Kate Ballis.


Njezin rad danas obuhvaća umjetnost, fotografske editorijale i komercijalnu fotografiju s fokusom na krajolik.

- Ja sam estet. Volim se igrati svjetlom i bojom, složenim formama, pronalaziti ljepotu u tami i sjenama. Volim misliti da nevidljivo činim vidljivim, kaže za sebe ova umjetnica fotografije.

Oko njezine kamere pogledalo je i po Islandu, a u seriji koju je nazvala Baršunasti Island prikazuje svoje vizije prirodnih ljepota provučenih kroz tamnije filtere.


Uživajte u galeriji slika koje je snimila Kate Bellis! A za vas pripremio Dom i dizajn.

Izvor: www.kateballis.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:04