MIPIM

Sajam investicija u Cannesu

Traže se ulagači za resort u Petrčanima

Hrvatski investicijski projekti u području nekretnina sljedeći tjedan imaju priliku pobuditi interes multimilijunskih stranih investitora na najvećem i najprestižnijemu svjetskom sajmu investicija MIPIM, koji se održava od 14. do 17. ožujka u Cannesu u Francuskoj.

Na sajmu se očekuje više od 5000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime taj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu. Također, održat će se više od stotinu konferencija, na kojima će sudjelovati preko 3800 predsjednika raznih uprava.

U organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama HGK, hrvatske projekte predstavljat će domaće agencije za nekretnine: Bodulo nekretnine, Broker grupa, Kastel-Zagreb, Opereta nekretnine, Smart-Invest Immobilien i Spiller Farmer.

Lani se kao najatraktivniji segment ulaganja pokazao turizam, kada su velike hotelske kuće i kompleksi izrazili zanimanje za gradnju hotela na našoj obali, dok su najvećim prednostima ocijenili more, prekrasnu obalu, prirodu, blizinu velikih europskih središta, dobru prometnu povezanost...

Ove godine Odbor savjetnika za investicije HGK predstavit će Construction Project of Tourist Resorts Petrčane Zadar (Punta Skala - Šepurine).

Projekt turističkog resorta obuhvaća područje od 900.000 četvornih metara, podijeljeno u dvije zone, na kojem su predviđeni hotel s pet zvjezdica kapaciteta 300 kreveta, 70 luksuznih vila također s pet zvjezdica ukupnog kapaciteta 700 kreveta, dva restorana, dva golf royal kluba sa smještajnim objektima, aqua park...


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:08