NOVA I UZBUDLJIVA MJESTA

Ta slatka putovanja ...

Pet mjesta koja vrijedi posjetiti u 2018. godini po preporuci Lonely Planeta

Godišnji odmori trenutno nam se čine miljama daleko, no to ne znači da moramo zaboraviti na putovanja i da ne smijemo maštati! Sad je pravi trenutak da isplanirate pravu poslasticu za iduću godinu kako biste stigli sve organizirati i uštedjeti dovoljno za putovanja koja će vas napuniti iskustvima i dobrim pričama sve do iduće godine! Svake godine Lonely Planet, najpoznatiji svjetski izdavač turističkih vodiča, objavljuje popis novih i uzbudljivih mjesta koje vrijedi posjetiti pa vam donosimo kratak, ali sladak popis mjesta koja će iduće godine privlačiti sve veći broj znatiželjnih avanturista!


Belfast i obala Causeway, Sjeverna Irska

U Irsku su se mnogi Hrvati u posljednjih par godina uputili trbuhom za kruhom, a svi koji su ipak vezani za Hrvatsku tamo mogu potražiti novu turističku destinaciju u obliku atraktivne obale Causeway i životnog Belfasta. Obala Causeway prepuna je romantičnih krajolika koji doista oduzimaju dah budući da je zona prepuna klisura, dvoraca i utvrda. Giant's Causeway posebno je impresivan predio, a riječ je o prvom lokalitetu u Sjevernoj Irskoj koji je zaštitio UNESCO, a čije je bazaltne kamene stupove stvorila vulkanska erupcija koja se dogodila prije čak 60 milijuna godina!


Aljaska, Sjedinjene Američke Države

Najveća i najrjeđe naseljena savezna država, Aljaska je poznata po svojim šumama i planinama, raskošnoj vegetaciji i bogatom životinjskom svijetu te je kao stvorena za aktivnosti u prirodi. Od bicikliranja, kampiranja do planinarenja, savršena je destinacija za avanturiste i ljubitelje divljine. Krenite u lov na Auroru Borealis, a možda vas i koji grbavi kit počasti svojom veličanstvenom pojavom!


Julijske Alpe, Slovenija

Ova skupina planina nalazi se u južnom dijelu Alpa, a prostire se u sjeverozapadnoj Sloveniji. Njihov najviši vrh je Triglav s 2864 metara nadmorske visine. Posjet Bohinjskom jezeru i Bledu jednostavno su nezaobilazni, a predivni planinski vrhovi i šume jednostavno zadivljuju! Julijske Alpe izvrsna su opcija za vikend putovanje, a prizori kao iz bajke neće vas ostaviti ravnodušnima.

Regija Languedoc-Roussillon, Francuska

Obalna regija Languedoc-Roussillon graniči sa Španjolskom i Sredozemnim morem, a šarmantni obalni gradići privlače sve više putnika koji žele uživati u vinu iz regionalnih vinograda kojima već stoljećima odgovara topla mediteranska klima. U regiji se nalaze zanimljivi gradići kao što je Carcassonne sa srednjovjekovnom utvrdom La Cite, poznati Montpellier, ali i brojna otočna mjesta kao što su turističke destinacije la Grande Motte, Le Grau du Roi, Cap d'Agde ili Valreas Plage koji posebno ožive ljeti.


Poluotok Kii, Japan

Poluotok Kii najveći je poluotok na otoku Honshū u Japanu i prepun je koraljnih grebena koji nastaju zahvaljujući toploj struji Kuroshio. Većinu poluotoka pokriva gusta kišna šuma, a ostatak prirodnog krajolika jednako je impresivan. Na ovom poluotoku vrijedi posjetiti planinu Koya, kao i južni vrh poluotoka na kojem se nalaze tri tradicionalna šintoistička hrama Kumano pod zaštitom UNESCO-a.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:03