NA LISTI SE NAŠAO I JEDAN DOMAĆI

U ovim bi se bazenima i Liv Tyler rado okupala

 

Na današnjem svjetskom tržištu nekretnina postoje brojne impozantne i skupe kuće, ali i one koje nekim svojim značajkama postaju i više od luksuznih. U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme gotovo nemoguće iznajmiti kuću stranim gostima ako kuća nema bazen, i ako nas pitate, potpuno ih razumijemo. Što bi ljeti moglo biti privlačnije od bazena koji se nježno talasa na poslijepodnevnom povjetarcu? Osim što nas osvježava, dobro osmišljeni bazen unosi novu dimenziju u krajolik, a ponekad i dramu, što je možda i razlog značajne uloge bazena u mnogim poznatim filmovima. Od mladog Bena (Dustina Hoffmana) u Diplomcu do James Bonda sa zanosni Danielom Craigom u Skyfallu. Uživanje uz bazen više nije rezervirano samo za bogate. Danas su bazeni dostupni, poželjni i neophodni za sve koji se bave turizmom, a ovo je naš odabir najljepših bazena diljem svijeta.

Bazen u kući Victorie Hagan na obali Connecticuta.

Otvoren pogled iz bazena izvršnog direktora tvrtke Knoll, Andrewa Cogana na otoku Shelter u New Yorku.

Bazen u bivšem domu Gisele Bündchen u Los Angelesu gleda na Tihi ocean u daljini.

Beskonačni bazen obložen Sicis pločicama, u St. Johnu na Djevičanskim otocima.

Arhitekti iz ureda Gray Organschi Architecture osmislili su jednokatnu kuću i zasebni bazenski paviljon za Jonathana Adlera i Simona Doonana u New Yorku

Bazen u rezidenciji na Ibizi u Španjolskoj, pruža pogled na Sredozemno more.

Ova je bazen na Florida dizajnirao studio 1100 Architect.

Prostor za sjedenje i bočni stolovi s pogledom dio su bazen u kući u Los Angelesu koji je dizajnirao John Pawson.

Na Jadranu kameni bazen Davida Kellyja iz arhitektonskog ureda Rees Roberts + Partnera neprimjetno je povezan sa stoljetnim zidinama posjeda.

Bazen u Oxfordshireu u Engleskoj, dio je nekretnine legendarnog Davida Hicksa. Pilići su nov dodatak i pripadaju Hicksovom sinu, Ashleyju, također dizajneru koji sada živi na posjedu sa suprugom Kate.

Meksički arhitekt Diego Villaseñor zamislio je ovaj geometrijski bazen s venecijanskim popločenjem kako bi iskoristio predivan pogled na otočiće. Mramorna terasa povezuje dva bakrena krovna paviljona.

Ovaj crno žbukani bazen osmislili su arhitekti iz Bonetti/ Kozerski arhitektonskog ureda za dom u New Yorku. Ekspanzivna terasa je obložena u kamen d'Istre. .

Beskonačni bazen u kući na brežuljku (u Los Angelesu) vlasništvo je redatelja Michaela Baya. Dizajn potpisuje arhitekt Chad Oppenheim.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:22