NA LISTI SE NAŠAO I JEDAN DOMAĆI

U ovim bi se bazenima i Liv Tyler rado okupala

Scott Frances/Otto

 

Na današnjem svjetskom tržištu nekretnina postoje brojne impozantne i skupe kuće, ali i one koje nekim svojim značajkama postaju i više od luksuznih. U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme gotovo nemoguće iznajmiti kuću stranim gostima ako kuća nema bazen, i ako nas pitate, potpuno ih razumijemo. Što bi ljeti moglo biti privlačnije od bazena koji se nježno talasa na poslijepodnevnom povjetarcu? Osim što nas osvježava, dobro osmišljeni bazen unosi novu dimenziju u krajolik, a ponekad i dramu, što je možda i razlog značajne uloge bazena u mnogim poznatim  filmovima. Od mladog Bena (Dustina Hoffmana) u Diplomcu do James Bonda sa zanosni Danielom Craigom u Skyfallu. Uživanje uz bazen više nije rezervirano samo za bogate. Danas su bazeni dostupni, poželjni i neophodni za sve koji se bave turizmom, a ovo je naš odabir najljepših bazena diljem svijeta.

Francesco Lagnese

Bazen u kući Victorie Hagan na obali Connecticuta.

Roger Davies; Designer: Michael Haverland Architect

Otvoren pogled iz bazena izvršnog direktora tvrtke Knoll, Andrewa Cogana na otoku Shelter u New Yorku.

Roger Davies

Bazen u bivšem domu Gisele Bündchen u Los Angelesu gleda na Tihi ocean u daljini.

Björn Wallander

Beskonačni bazen obložen Sicis pločicama, u St. Johnu na Djevičanskim otocima.

Joshua McHugh

Arhitekti iz ureda Gray Organschi Architecture  osmislili su jednokatnu kuću i zasebni bazenski paviljon za Jonathana Adlera i Simona Doonana u New Yorku

Tim Beddow

Bazen u rezidenciji na Ibizi u Španjolskoj, pruža pogled na Sredozemno more.

Nikolas Koenig

Ova je bazen na Florida dizajnirao studio 1100 Architect.

Todd Eberle

Prostor za sjedenje i bočni stolovi s pogledom dio su bazen u kući u Los Angelesu koji je dizajnirao John Pawson.

Scott Frances/Otto
 

Na Jadranu kameni bazen Davida Kellyja iz arhitektonskog ureda Rees Roberts + Partnera neprimjetno je povezan sa stoljetnim zidinama posjeda.

Luke White

Bazen u Oxfordshireu u Engleskoj, dio je nekretnine legendarnog Davida Hicksa. Pilići su nov dodatak i pripadaju Hicksovom sinu, Ashleyju, također dizajneru koji sada živi na posjedu sa suprugom Kate.

Diego Villaseñor

Meksički arhitekt Diego Villaseñor zamislio je ovaj geometrijski bazen s venecijanskim popločenjem kako bi iskoristio predivan pogled na otočiće. Mramorna terasa povezuje dva bakrena krovna paviljona.

William Waldron

Ovaj crno žbukani bazen osmislili su arhitekti iz Bonetti/ Kozerski arhitektonskog ureda za dom u New Yorku. Ekspanzivna terasa je obložena u kamen d'Istre. .

Roger Davies
 

Beskonačni bazen u kući na brežuljku (u Los Angelesu) vlasništvo je redatelja Michaela Baya. Dizajn potpisuje arhitekt Chad Oppenheim.

Izvor: AD

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija