Od idućeg tjedna

Uskoro počinje najljepši festival u gradu - Gastro Music Fest

Od idućeg tjedna glazba i delicije na Zrinjevcu

Iako nas ovih dana vrijeme tjera da se osjećamo kao da je kasna jesen, od kraja idućeg tjedna konačno je najavljeno pravo proljeće, a upravo sunčano vrijeme počinje kada i najljepši proljetni gourmet&music festival u gradu - Gastro Music Fest. Gastro Music Fest odvijati će se od 17. do 26. svibnja u najromantičnijem zagrebačkom perivoju Zrinjevcu.

Predivno zelenilo i proljetno cvijeće, uz kreativne street food specijalitete nekih od ponajboljih zagrebačkih ugostitelja i koncerte mladih talentiranih te renomiranih kvalitetnih glazbenika u predivnom zrinjevačkom glazbenom paviljonu, Zagrepčanima i brojnim turistima donijet će nezaboravnu proljetnu atmosferu i predivno opušteno druženje na otvorenom.

Od dječje i piknik zone tijekom dana, do večernjih koncerata jazzista Scifidelity orchestra, mladih zvijezda Filipa Rudana, Svena Pocrnića i Erica Vidovića, fenomenalnih Danijele Večerinović Burić i Manuele Svorcan, nastupa saksofonista Jakše Jordesa i Chuck Borrisa s DJ-ima, dua Duoze by Ivana Giova i Stanislav Kovačić te banda Superstary, Gastro Music Fest nudi ponešto za svakoga.

Jučer je u Kotanyi Gourmet klubu službenim press brunchom najavljen Gastro Music Fest. Chefovi s festivala prezentirali su jedan dio festivalske ponude u kojima ćemo uživati na Zrinjevcu. Tako je chef El Toro restaurant i bara Mario Mihelj predstavio svoje pileće empanade s umakom avokada, pjevač Cubisma i vlasnik kućice Arepa Ricardo Luque venezuelanske Arepe, chef Matija Nikolić iz Woka by Matija nekoliko varijanti svojih wokova od kojih valja izdvojiti onaj s ljutim kozicama, chef Mario Vešligaj iz Brewbitesa nekoliko varijanti svojih burgera od kojih se izdvojio Summer Burger - juneći burger s umakom od jogurta i limunske trave te Damir Tašler iz Cheese bara koji je radio tjesteninu s morskim plodovima, a koji će na Gastro Music Festu svakodnevno u velikom kotlu pripremati razne specijalitete.

Predjelo je predstavila direktorica festivala, inače autorica najprodavanije domaće kuharice Mama zna, Suzy Josipović Redžepagić koja je napravila prefine domaće uštipke i koja se na festivalu pojavljuje kao savjetnica svojim mlađim kćerima koje imaju kućicu AperEATivo, a koja nudi ekstra popularne cubano sendviče by Suzy, dok je za slatko - cobbler od rabarbare i jagoda i tortu Ledeni vjetar s kivijem bila zadužena Žakline Troskok iz Amelia.

Naravno na festivalu nas uz ove ugostitelje čeka i puno drugih street food specijaliteta jer je popis ugostitelja zaista impresivan: uz spomenute El Toro, AperEATivo, Brewbites, Cheese bar, Wok by Matija, Arepa i Amelie tu su i Plac, Wurst bar, Rakijarnica & bar Mangosta, Pani, Smyrna, Klub ljubitelja janjetine, Apululu, American Bar Dollar, Fun Bobby, Funny sticks, B125 by Beer bar, Cellar, Smoke burger, Trdelnik, Street food The passage +, House of booze te Opg Soparnik Ćorić, a svi posjetitelji će osim u njihovim ponudama i glazbi moći uživati uz ledenu Coca-Colu, hladni Staropramen, Kutjevo vrhunska vina, Botanist gin&tonike sljubljene s Kotanyi začinima te brojnim proljetnim koktelima.

Upravo kombinacijom hrane, pića i glazbe najbrže možete proputovati cijelim svijetom i uživati u raznim okusima i mirisima te smo sigurni kako nećete propustiti definitivno najljepši i najukusniji proljetni festival. #najljepsifestivalugradu #gastromusicfest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:28