kreativni projekt

Vesela hobotnica Kraken idealno je mjesto za igru

U središtu javnog parka u jednoj od obalnih četvrti grada Šenžen u Kini nedavno se pojavilo golemo crveno stvorenje iz morskih dubina. Kraken, velika crvena hobotnica sa simpatičnim licem i bijelom mornarskom kapicom, novi je projekt nizozemskog umjetnika Florentijna Hofmana poznatog po predimenzioniranim skulpturama životinja koje su se u jednom trenutku mogle pronaći u različitim svjetskim gradovima, od Londona pa sve do Šangaja.

Kako bi izradio ovu razigranu hobotnicu, koja je ujedno i velika igraonica za djecu, Hofman se udružio s timom iz šangajskog studija Urban Art Projects (UAP) koji u suradnji s umjetnicima, arhitektima i dizajnerima provode u djelo brojne kreativne projekte javne namjene.


Projekt je izveden početkom ove godine na radost građana Šenžena. Osim što izgleda zaista upečatljivo, mali i veliki posjetitelji parka mogu se kroz krakove hobotnice popeti u njezinu unutrašnjost, i to pomoću pletenih ljestava koje vode u prostor za igru smješten u glavi ovog životinjskog lika. Rado bismo se zavukli u ovu veselu skulpturu!






Izvor: Designboom

Foto: UAP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:30