Imanje u Ročkom polju

VIDEO: Vodimo vas u najljepši vrt u Istri! Ovo je raj na Zemlji.

Okućnica s bazenima uređena po metodama feng shui stila

Kada su se vlasnici odlučili da će dio svoga imanja, kamenu staru kuću iznajmljivati, pokazala se potreba za gradnjom bazena. Kuća Perunika u Ročkom polju od samoga je početka rađena po starinskim uzusima i upotrebljavan je samo ekološki materijal. Sam vrt oko kuće uređen je po metodama feng shuija, gdje se vodilo puno brige da biljke i materijali zadovoljavaju takve uvjete. Bilo je, kaže vlasnik Bernard Kuzmić, teško izabrati vrstu i oblik bazena. U to vrijeme, prije desetak godina, bazen je ulazio pod uređenje vrta i nije bilo potrebno tražiti ikakve dozvole, a odluka je pala na dva srednje skupa bazena većeg promjera, od 7 metara te dubine metar i pol, te manjeg promjera, od 3,5 metra i dubine 90 centimetara.

- Ono čime smo se vodili jest činjenica da će se bazen čistiti često, pri svakoj smjeni gostiju. Izabrali smo polipropilenski bazen koji se lako čisti, a može se upotrijebiti čak i solna kiselina koja ne izgriza plastiku debljine 12 mm. Izrađeni su od ploča veličine 3x1,5 metara, koje se na mjestu ugradnje vare te se istodobno betonira i zida oko napravljenog plastičnog bureta. Kako se obzidava i puni suhim betonom, tako se istodobno i puni vodom, koja samu konstrukciju spaja s betonskim dijelom. Kod takvog bazena dobro je to što ga radimo na već pripremljenoj podlozi, za pola metra široj sa svake strane od njegove konačne veličine i gotovoj već za nekoliko dana, pa ga s uređenim sunčalištem možete imati za tjedan do dva.

Takvi su bazeni opremljeni svjetlima, pumpama, kako za pročišćavanje tako i masažnom astralovom pumpom u manjem bazenu. Kod gradnje se ostavlja i mogućnost grijanja te protustrujnog plivanja - kaže Bernard te dodaje kako je samo sunčalište vrlo originalno uređeno - od stare barke, raznih vrša i oblutaka - a posebnost je ta da se i pri obliku razmišljalo da ide u korak s feng shuijem. Stoga je odabran kružni bazen, još rijedak u našim vrtovima. Bazen i prekrasan vrt dvije su osnovne stvari koje ovo imanje čine jedinstvenim i drukčijim od mnogih kuća za odmor u Istri. Za gradnju je angažirana hrvatska tvrtka, a sama cijena takvog bazena sa sunčalištem može biti oko 25 do 30 tisuća eura.

Ovu šarmantnu Kuću Peruniku u Ročkom polju s predinim vrtom i bazenom možete unajmiti tokom cijele godine!

Kontakt: Bernard Kuzmić, 091/5041-690

Foto: Berislava Picek/EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 04:45