SVE JE U ORGANIZACIJI!

Najljepše ideje kako urediti savršenu dječju sobu za djevojčicu i dječaka

Zbog nedostatka prostorija u domu vaša djeca moraju dijeliti sobu? Ako nemate dovoljno inspiracija kako istu  funkcionalno i praktično urediti, za vas smo izdvojili odlične ideje za uređenje koje će vam sigurno pomoći

Prilikom uređenja sobe za djecu različitog spola postoji nekoliko prepreka koje bi vam se mogle naći na putu. Od drugačijih želja za uređenjem, razilaženja u ukusu pa sve do potrebe za privatnošću, sve su to stvari koje s vremenom mogu postati problem. Zato je potrebno odabrati jednu od prostranijih spavaćih soba u domu kako biste funkcionalnoj organizacijom mogli utjecati na to da svatko od vašh mališana ima kutak po svojoj mjeri.

U nastavku vam zato donosimo genijalne trikove za uređenje savršene dječje sobe za djevojčicu i dječaka.

Pametno iskoristite prostor

Prva i jedna od najvažnijih stvari kod planiranja zajedničke sobe za vaše klince jest pametno korištenje prostora. Preporučujemo vam da izmjerite sobu kako biste tijekom kupovine namještaja bili sigurni da će sve što ste nabavili uistinu i stati u sobu. Naime, prostor ne bi smio biti pretrpan već pametno iskorišten. Danas postoje i mnoge pametne mobilne aplikacije koje na kreativan, ali i zabavan način nude mogućnost uređenja interijera, kao i dobivanje mnogo realnije vizije rezultata.

Umjesto klasičnih kreveta, odaberite krevete na kat koji će uštedjeti prostor u sobi i tako vam omogućiti da u interijer uvrstite dodatne sadržaje. Pritom birajte neutralne boje i dizajn za koji ste sigurni da će se svidjeti i vašem dječaku, ali i djevojčici. Pazite i na to da maksimalno iskoristite prostor, a da on istovremeno ne izgleda prenatrpano.

Neka soba bude funkcionalna, ali i udobna

Sljedeća stvar koju je potrebno zadovoljiti kod uređenja sobe jest njezina funkcionalnost. Naime, neka sav namještaj koji ste odabrali za sobu bude upotrebljiv, a ako raspolažete s ograničenim prostorom i kvadraturom, idealno je rješenje kupnja multifunkcionalnog namještaja.

Danas su veliki hit kreveti s dodatnim ladicama za pohranu stvari, savršeni za čuvanje suvišne odjeće koja ne stane u ormare, igračke ili posteljinu. Osim funkcionalnosti, potrebno je da dječja soba bude i udobna te sadrži sve ono u čemu će vaša djeca uživati.

Razmislite o potrebama djece

Odaberite onaj namještaj koji će najbolje odgovarati potrebama vaše djece. Ako imate dvoje djece (djevojčicu i dječaka) približne ili iste dobi, i posao će vam biti mnogo lakši. Naime, njihove potrebe su u tom slučaju sličnije nego kada je razlika u njihovim godinama veća i tada je puno lakše urediti prostor.

Osim o dobi, sobu uredite ovisno o dječjim afinitetima, hobijima i omiljenim bojama. Ako su djeca mlađeg uzrasta, napravite im nešto više slobodnog prostora za igranje i usput osluškujte njihove potrebe. Kako ona rastu, tako postepeno malim preinakama preuređujte sobu onako kako njima najviše odgovara.

Poigrajte se detaljima

Iako smo već ranije spomenuli da biste se trebali fokusirati na korištenju neutralnih boja i dizajnu kako biste što lakše ukomponirali namještaj za djevojčicu i dječaka, to ne znači da trebate zanemariti detalje. Upravo suprotno. Drugačiji detalji su ti koji će 'preobraziti' čitavu sobu, a oni uključuju uistinu svašta - od radnog stola, igračaka, stolaca pa sve do ormara.

Krevete i prostor oko njih ukrasite različitim detaljima u stilu djevojčica, odnosno dječaka. Na krevete također slobodno stavite posteljinu u različitim bojama (ovisno o željama i ukusu vaših mališana), na noćne ormariće stavite zanimljive figurice ili neke ukrase, a iznad kreveta možete zakačiti različite okvire za slike s fora natpisima.

Foto: living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:44