NAGRADNI NATJEČAJ

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA pod nazivom „D&D GRAND PRIX 2019“

HANZA MEDIA d.o.o., Koranska 2, Zagreb, OIB: 79517545745, (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: Zagreb, 27. rujna 2019. godine

1. Predmet Pravila

1.1. HANZA MEDIA d.o.o. organizira nagradni natječaj pod nazivom „D&D GRAND PRIX 2019“ (u daljnjem tekstu: Nagradni natječaj) te ovim pravilima uređuje način i uvjete sudjelovanja u nagradnom natječaju, rokove za ostvarivanje prava na nagradu i druga pitanja važna za priređivanje nagradnog natječaja i sudjelovanja u istom. Svrha priređivanja nagradnog natječaja je promidžba društva HANZA MEDIA d.o.o i njegovog izdanja D&D DOM I DIZAJN.

1.2. Pravila nagradnog natječaja biti će objavljena u subotu, 28.09.2019. godine na web stranici Priređivača, www.jutarnji.hr/grandprix.

2. Nagradni natječaj

2.1. Nagradni natječaj organizira se u magazinu D&D DOM I DIZAJN i portalu www.jutarnji.hr/grandprix, u razdoblju od 28.09.2019. do 03.11.2019. godine. Na online izdanju magazina D&D, na posebnom microsite-u će se objavljivati slike svih pristiglih radova i na toj stranici će se pratiti cjelokupni Nagradni natječaj.

2.2. Nagradni natječaj uključuje tri kategorije - izbor najljepše dječje sobe, vikendice i ureda.

2.3. Čitatelji prijavljuju svoje prostorije na natječaj za konkretnu kategoriju. Zadatak čitatelja je fotografirati svoje prostore koje žele prijaviti, napisati kratki opis te se prijaviti na nagradni natječaj kroz prijavnicu koja je dostupna na microsite-u portala www.jutarnji.hr/grandprix. Čitatelji su u prijavi dužni upisati i svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, e-mail adresa i broj telefona). Čitatelji se prijavljuju u razdoblju od 28.09. do 10.10.2019.g. do 23:59.

2.4. Čitatelji koji sudjeluju u nagradnom natječaju svojim sudjelovanjem pristaju da se njihovi osobni podaci, njihove fotografije (ukoliko uredništvo zatraži od njih fotografiranje) i fotografije koje su dostavili na natječaj mogu objaviti u print i web izdanju Jutarnjeg lista i magazina D&D DOM I DIZAJN.

2.5. U konkurenciji za osvajanje nagrade u nagradnom natječaju sudjeluju svi prijavljeni koji su svoje fotografije prijavili u prijavnici na micrositeu najkasnije do 10.10.2019.g. do 23:59.

2.6. Odabir deset najljepših prostora za svaku kategoriju, koji ulaze u uži izbor, provest će stručna komisija sastavljena od 10 članova žirija i isto konstatirati zapisnikom. Odluka komisije je konačna.

2.7. Deset najljepših prostora iz svake kategorije koji su odabrani od strane komisije te su ušli u uži izbor bit će objavljeni u magazinu D&D DOM I DIZAJN dana 20.10.2019.

2.8. Žiri sastavljen od 10 članova bira pobjednika svake kategorije među 10 prethodno odabranih finalista.

2.9. U razdoblju od 20.10.2019. zaključno do 03.11.2019. do 23:59 sati čitatelji će moći glasovati za svog favorita iz svake kategorije- nagrada publike. Čitatelji glasuju na micrositeu www.jutarnji.hr/grandprix.

2.10. Ime i prezime dobitnika nagrada iz svake kategorije (po izboru žirija i po izboru publike) bit će objavljeno u magazinu D&D DOM I DIZAJN dana 17.11.2019.

2.11. Nagradni fond u ovom natječaju je sljedeći:

Nagrade koje se dodjeljuju za prvu nagradu žirija su:

• U kategoriji najljepša dječja soba po izboru žirija, dobitnik osvaja poklon bon Tepih centar vrijedan 10.000 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

• U kategoriji najljepša vikendica po izboru žirija, dobitnik osvaja kućanski aparati Gorenje iz nove linije Simplicity (pećnica, ploča i napa) vrijednosti 10.000 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

• U kategoriji najljepši ured po izboru žirija, dobitnik osvaja Carpol boje vrijednosti 10.000,00 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

Nagrade koje se dodjeljuju za prvu nagradu publike su sljedeće:

• U kategoriji najljepša dječja soba po izboru žirija, dobitnik osvaja poklon bon Prima namještaj vrijedan 10.000 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

• U kategoriji najljepša vikendica po izboru žirija, dobitnik osvaja set Tondach opreme vrijednosti 10.000 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

• U kategoriji najljepši ured po izboru žirija, dobitnik osvaja poklon bon JYSK vrijedan 10.000,00 kn. PDV je uključen u ovaj iznos.

3. Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju

3.1. Nagradni natječaj vrijedi samo na području Republike Hrvatske te u istom mogu sudjelovati fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, čitatelji Jutarnjeg lista i magazina D&D DOM I DIZAJN čiji se prostori nalaze na području Republike Hrvatske. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe mlađe od 18 godina.

3.2. Svaki čitatelj može sudjelovati u nagradnom natječaju više puta (ukoliko šalje fotografije različitih prostorija kojih je vlasnik). Svaki čitatelj se može prijaviti u sve tri kategorije natječaja. Na nagradni natječaj prijavljuju se vlasnici prostora, a ne arhitekti ili dizajneri koji su ih eventualno uređivali.

3.4. Priređivač organizira nagradni natječaj u dobroj vjeri, vjerujući da su prostori koji se prijavljuju doista u vlasništvu osoba koje ih prijavljuju. Priređivač neće provjeravati vlasništvo svakog prijavljenog prostora, ali dobitnici nagradnog natječaja moraju biti spremni priložiti vlasnički list za prostore koje su prijavili na natječaj, ukoliko Priređivač to zatraži. Ukoliko Dobitnik nije u mogućnosti dokazati vlasništvo prostora koji je prijavljen, isti će biti diskvalificiran.

3.5. Posloprimci Priređivača i njegovih povezanih društava kao ni članovi njihove uže obitelji ne mogu sudjelovati u nagradnom natječaju niti biti dobitnici nagrade.

4. Preuzimanje nagrade

4.1. Dobitnik nagrade koji je ispunio uvjete iz ovih Pravila bit će pisano obavješten o osvajanju nagrade. Pisana obavijest će se poslati na e-mail adresu s koje je poslana prijava za nagradni natječaj, a koja je zabilježena u sustavu Priređivača.

4.2. Dobitnik je dužan dopustiti fotografiranje prijavljenih prostora službenim fotografima Priređivača te izaći u susret s terminom fotografiranja. Dobitnik može biti zamoljen da se i njega fotografira u prostoru te se obvezuje odgovoriti na pitanja novinara vezana uz uređenje prijavljenih prostora.

4.3. Dobitnik preuzima nagradu dana 20.11.2019.g. na eventu proglašenja pobjednika na lokaciji koju odredi Priređivač. Dobitnik je dužan doći na event proglašenja pobjednika. Ukoliko Pobjednik nije u mogućnosti doći na Event proglašenja pobjednika, potrebno je poslati izaslanika koji će umjesto njega preuzeti nagradu. Dobitnik će pisanim putem obavijestiti Priređivača o nemogućnosti dolaska na Event i o imenu svog izaslanika, koji će u njegovo ime preuzeti nagradu. Ukoliko Dobitnik ne dođe na event proglašenja dobitnika i ne pošalje izaslanika, Dobitnik je dužan preuzeti nagradu u roku od 8 dana od eventa. Ukoliko dobitnik ne preuzme svoju nagradu niti u dodatnom roku od 8 dana od eventa, gubi na nju pravo.

4.4. Dobitnik pristaje biti fotografiran na Eventu proglašenja dobitnika te pristaje da se njegovo ime i prezime i fotografije objavljuju u izdanjima Hanza Medije.

4.5. Dobitnik je dužan svoj identitet prilikom preuzimanja nagrade potvrditi osobnom iskaznicom odnosno ukoliko je dobitnik bez poslovne sposobnosti ili ograničene poslovne sposobnosti, osobnom iskaznicom zastupnika uz predočenje rodnog lista ili rješenja nadležnog tijela kojim je isti postavljen za skrbnika. Prigodom preuzimanja nagrade dobitnik nagrade ili njegov punomoćnik potpisati će potvrdu o preuzimanju nagrade.

4.6. Dobitnik preuzima nagradu koja je navedena u ovim Pravilima. Nagrada se ne može mijenjati za novac, drugu robu ili uslugu.

5. Pravo Priređivača na objavljivanje podataka o dobitnicima

5.1. Podatke iz točke 2.3. Pravila Priređivač prikuplja u svrhu provođenja nagradnog natječaja i radi brže i efikasnije komunikacije sa sudionikom nagradnog natječaja.

5.2. Sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionici dobitnici pristaju na objavu svojih osobnih podataka i ovlašćuju Priređivača da koristi njihove osobne podatke i fotografije, bez prava na bilo kakvu naknadu, tako i u objavi reportaža ili sličnih materijala vezanih uz Nagradni natječaj.

5.3. Priređivač se obvezuje da će s osobnim podacima koje sudionik učini dostupnima u svrhu ovog Nagradnog natječaja, postupati u skladu s odredbama relevantnih propisa koji uređuju

zaštitu osobnih podataka.

U skladu s time, Priređivač koristi fizičku, elektroničku i administrativnu zaštitu koja osobne podatke Sudionika štiti od gubitka, zloupotrebe i neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjena i uništavanja. Pri obradi osobnih podataka, Priređivač i s njime povezana društva djeluju u skladu s propisanim politikama i procedurama koje se odnose na zaštitu osobnih podataka.

Radi osiguranja poštene i transparentne obrade Priređivač obavještava sudionika o

sljedećem:

- Voditelj obrade osobnih podataka, u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka je HANZA MEDIA d.o.o., Zagreb, Koranska 2;

- Sudionik može u svakom trenutku, a u svezi obrade svojih podataka, kontaktirati Službenika za zaštitu osobnih podataka na broj telefona: 01/6173939 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

- U svrhu provođenja Nagradnog natječaja, Priređivač će pristup osobnim podacima odobriti onim primateljima kojima je to potrebno radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene djelatnosti primatelja.

- Priređivač će osobne podatke Sudionika čuvati za svo vrijeme trajanja Nagradnog natječaja, te po završetku natječaja, sve do opoziva Sudionika;

- Sudionik ima pravo u svakom trenutku zatražiti pristup, odnosno potvrdu o tome obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na njega, te će mu Priređivač u razumnom roku i bez nepotrebnog odgađanja pružiti sve relevantne informacije koje se odnose na obradu njegovih podataka;

- Sudionik ima pravo u svakom trenutku ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka, kao i dopunu nepotpunih osobnih podataka koji se odnose na njega, te pravo na prigovor nadležnom Nadzornom tijelu.

5.4. Priređivač zadržava pravo obrađivati osobne podatke Sudionika za potrebe izravnog marketinga svih izdanja Hanza medie d.o.o. i s njome povezanih društava.

5.5. Sudionik u svakom trenutku ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega za potrebe izravnog marketinga. Prigovor može dostaviti na adresu: Zagreb,n Koranska 2, pozivom na broj telefona: 01/6173939 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Po prijemu takvog prigovora Priređivač se obvezuje zaustaviti daljnju obradu osobnihmn podataka Sudionika koji se odnose na njega, a u svrhu izravnog marketinga.

Prigovor na obradu osobnih podataka u marketinške svrhe ni na koji način ne utječe na sudjelovanje Sudionika u nagradnom natječaju.

5.6. Ukoliko Sudionik u prijavi na nagradni natječaj, na za to predviđenom mjestu, da suglasnost za ustupanjem svojih osobnih podataka Sponzoru nagradnog natječaja, Priređivač će postupiti u skladu s privolom Sudionika.

Neovisno o stavku 1., ukoliko Sudionik u prijavi na nagradni natječaj označavanjem dodijeljenog polja, uskrati suglasnost za ustupanjem svojim osobnih podataka Sponzoru nagradnog natječaja, Priređivač će postupiti u skladu s iskazanom voljom Sudionika i neće ustupiti podatke Sponzoru nagradnog natječaja.

Ukoliko Sudionik u prijavi za nagradni natječaj ne izrazi svoju volju označavanjem dodijeljenih polja, smatrat će se da je isti uskratio suglasnost za ustupanjem svojih podataka sponzoru nagradnog natječaja, te se isti neće ustupiti.

Po ustupanju podataka Sponzoru nagradne igre, Priređivač i s njime povezana društva više nemaju nadzor nad daljnjom obradom podataka od strane Sponzora, te je o detaljima obrade potrebno kontaktirati Sponzora.

6. Troškovi

6.1. Priređivač nagradnog natječaja ne snosi troškove nabave i čuvanja nagrade do predaje dobitniku, uključujući porez za područje Republike Hrvatske, a dobitnik snosi troškove preuzimanja, uključujući i troškove prijenosa vlasništva, registracije i slično, ukoliko su potrebni.

6.2. U trenutku preuzimanja nagrade, odnosno potpisa potvrde o preuzimanju nagrade ili pak istekom dodatnog roka za preuzimanje nagrade prestaju sve obveze i odgovornosti Priređivača prema dobitniku.

7. Posebne situacije

7.1. Priređivač može zastati s provođenjem nagradnog natječaja i prekinuti ga, ako ga razlozi tzv. više sile, za koje u trenutku organiziranja nagradnog natječaja nije znao niti je mogao znati, spriječe da nagradni natječaj nastavi sukladno ovim Pravilima.

8. Rješavanje sporova

8.1. Sudjelovanjem u Nagradnom natječaju svaki sudionik prihvaća prava i obveze iz ovih Pravila.

8.2. Za sporove koji ne budu riješeni mirnim putem nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

9. Stupanje na snagu

9.1. Ova Pravila stupaju na snagu s danom objave na www.jutarnji.hr/grandprix 28.09.2019. godine.

9.2. Sudjelovanjem u nagradnom natječaju svaki sudionik prihvaća sva prava i obveze utvrđene ovim Pravilima.

HANZA MEDIA d.o.o.

Marko Smetiško, predsjednik uprave

Ana Hanžeković, članica uprave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:36