MATERIJAL KOJI VOLIMO

10 interijera s namještajem od pleksiglasa

Materijal koji će se stopiti s vašim interijerom.

Akrilno staklo, pleksiglas i pleksi staklo su nazivi pod kojima vjerojatno prepoznajete ovaj prozirni čvrsti materijal. Već je neko vrijeme udobno smješten u naše interijere, stoga ne govorimo o novom trendu, već samo podsjećamo kako fantastično može izgledati u gotovo svakoj prostoriji vašeg doma.

Proizvođačima namještaja je odličan jer je jednostavan za obradu. Pomoću alata za obradu metala i drva može se jednostavno piliti, bušiti, brusiti i polirati. Dizajneri interijera i arhitekti vole raditi s njim zbog jednostavnosti izgleda te odličnih tehničkih karakteristika. Pleksiglas je izdržljiv i čvrst, otporan je na starenje i upravo to ga čini poželjnim dijelom svakog interijera. Osim za interijere, ovaj je materijal zahvalan i za eksterijere jer je izuzetno otporan na vremenske prilike.

Još jedna njegova zahvalna karakteristika je to što je jako sličan staklu, ali je lakši i prozirniji. Osim toga, ovaj materijal osigurava potpunu svjetlosnu propusnost, što ga uz kristalnu prozirnost i sjaj čini savršenim "iznenađenjem" svakog interijera. Na prvi pogled, namještaj od pleksiglasa u prostoriji nije u fokusu, no kada ga primijetite, interijer poprima potpuno novu dimenziju i izgleda fantastično. Također, idealan je za domove manje kvadrature jer ovakav jednostavan, a k tome i proziran, namještaj stvara osjećaj prostora i prozračnosti.

Namještaj od pleksiglasa može doći u raznim oblicima. Stolci u blagovaonici i stolići u dnevnom boravku nekako su najčešći odabir i uljepšavaju ove dvije prostorije. U nastavku vam donosimo deset predivnih primjera interijera u koje se namještaj od pleksiglasa savršeno uklopio.










Izvor: fresh home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:02