Blagdanska atmosfera

11 novih božićnih trendova u ukrašavanju doma

 

Polako počinjemo uređivati svoje domove za nadolazeće blagdane birajući pomno ukrase kojima ćemo unijeti pravi božićni duh u svoje prostorije. Pritom nam je uvijek zanimljivo pratiti trendove kako bismo kreativnim rješenjima iznenadili svoje ukućane i goste te stvorili dom koji odiše pravim šarmom. U nastavku pogledajte kojih 11 najnovijih trendova u blagdanskom ukrašavanju možete uključiti ove godine u svoj dekor!

Ružičasti detalji

Ne možemo poreći da je ružičasta u posljednjih par godina prava vladarica interijera pa ne iznenađuje da je tipične crvene i zlatne vrpce ove godine zamijenila nježna i puderasta ružičasta, a rezultat je i više nego dražestan!

Bijeli borovi

Borovi prekriveni umjetnim snijegom, ukrašeni bijelim lampicama i sjajnim bijelim kuglicama i ukrasima pretvorit će vaš dnevni boravak u pravu zimsku bajku!

Pamuk posvuda

Prekrasne grane pamuka koje se doimaju poput bijelih oblačića izgledat će predivno u jednostavnoj vazi, a možete ih uklopiti u vjenčiće, girlande i ukrasne aranžmane za vaš blagdanski stol.

Skandinavski izgled stola

Samo naizgled suzdržano uređeni, skandinavski blagdanski stolovi oduševljavaju svojim neutralnim bojama i fokus stavljaju u na teksturu tkanina, posuđa i ukrasa, uz tek pokoji detalj prirodne zelene boje.

Ukrasi od slatkiša

Blagdansko veselje ne može izostati ako svoj dom i stol ukrasite simpatičnim slatkišima! Upotrijebite ih u aranžmanima, na njih zavežite ime vašeg gosta i poigrajte se bojama.

Pletene košare

Ako želite pravo božićno drvce i pritom biste rado unijeli dašak rustikalnosti u svoj prostor nabavite veliku pletenu košaru u kojoj ćete sakriti stalak za vaše drvce te ga tako učinite još ljepšim prizorom.

Ukrasi od leda

Ima li išta ljepše od zimzelenih grančica i crvenih bobica smrznutih u ledu? Prizor na fotografiji zapravo služi za hlađenje boce pića, a nemojte zaboraviti staviti ispod lijepu posudu kako ne biste stvorili pravu poplavu po stolu!

Crni detalji

Uključite u svoje uređenje detalje crne boje u obliku pepita ili pak kariranog uzorka za trendi, a opet klasični izgled prostora.

Lovor list

Iako i dalje volimo vidjeti češere i zimzelene grane na svojim stolovima i u prostoru, sve popularnije su grane s većim zelenim listovima kao što su primjerice grane lovora!

Ukrašavanje lustera

Drvca nisu više jedina mjesta na kojima možete vješati svoju kolekciju božićnih kuglica! Imate li klasični luster objesite raznobojne kuglice po njemu kako biste ponovno privukli pažnju na njegov izgled.

Organski i suptilni detalji

Svima nam je dobro poznat hygge pokret, a filozofija "manje je više" privlači sve više poklonika diljem svijeta. Jedan od načina na koje to možete primijeniti u svome domu ove blagdane predstavlja ukrašavanje s jednostavnim zelenilom i češerima koje ste skupili u vlastitom dvorištu, bez puno blještavih dekoracija i prenaglašenih boja.

Izvor: PureWow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:02