vaze s cvijećem

14 predivnih biljaka za savršeni proljetni buket

Pogledajte koje cvijeće sigurno niste imali u svojim vazama...

Svježe cvijeće u vazi detalj je uređenja koji u isti čas naš prostor učini prirodnijim, ljepšim i ugodnijim te dodatno sređenim, čak i kada nismo imali vremena pobrisati baš svu prašinu sa svojih polica. Uvijek volimo vidjeti ruže i tulipane u svojim vazama, no što kažete za malu promjenu? Zašto ne biste u svoj dom unijeli cvjetove biljaka koji se ne viđaju tako često, a izgledali bi odlično! Možda će vam trebati i malo truda kako biste pronašli neke od ovih biljaka, ali će se isplatiti kada budete promatrali delikatan aranžman na svome stolu u dnevnom boravku ili pak kraj računala kao dašak proljeća.

Mirisna grahorica - Lathyrus odoratus

Ukrasni grašak biljka je penjačica iz obitelji mahunarki. Cvijeće ove biljke ima predivan slatki miris, a cvate u nijansama bijele, ružičaste, ljubičaste i crvene boje.

Magnolija - Magnolia X soulangeana

Magnolije cvatu samo kratko vrijeme pa iskoristite priliku da dodate koju granu u svoj dom dok ih još ima!

Kamelije - Camellia

Kamelije počinju svoju cvatnju u prosincu i cvatu sve do svibnja pa imate još mjesec dana za uživanje u ovom predivnom cvijeću.

Kockavica - Fritillaria

Ova je šarmantna livadna biljka iz porodice ljiljana, a njezini cvjetovi veliki su i teški, crveno-smeđe do purpurne boje sa šarama.

Vilac - Cobaea scandens

Vilac je divna biljka penjačica podrijetlom iz tropskih područja Amerike. Može je se i uzgojiti iz sjemena, a brzo raste pa je odlična za vrtove, a cvijet ili dva u vašoj vazi izgledao bi čarobno.

Echinacea

Echinacea je biljka podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a određene vrste koriste se u ljekovite svrhe za podizanje imuniteta, liječenje infekcija i ublažavanje boli. No, osim što je ljekovita, lijepa je i dugo traje čak i kada je smještena u vazu s vodom.

Echinacea

Echinacea je biljka podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a određene vrste koriste se u ljekovite svrhe za podizanje imuniteta, liječenje infekcija i ublažavanje boli. No, osim što je ljekovita, lijepa je i dugo traje čak i kada je smještena u vazu s vodom.

Tigrasti ljiljani - Lilium lancifolium

Otmjeni cvjetovi tigrastog ljiljana dolaze u sve ljepšim nijansama breskve i puderasto ružičaste, a ne samo u svojoj prepoznatljivoj narančastoj nijansi, pa potražite boju koja vam se najviše sviđa.

Karanfili - Dianthus caryophyllus

Buketić ovog dramatičnog i efektnog cvijeća s nepravilnim rubovima izgledao bi izvrsno u prozirnoj vazi na vašem stolu, zar ne?

Slamnati cvijet - Xerochrysum bracteatum

Veseli slamnati cvjetići izgledaju odlično kada su u većim količinama, a budući da dolaze u različitim predivnim bojama, mogu i samostalno biti iznimno upečatljiv dodatak uređenju.

Azijski žabnjak - Ranunculus asiaticus

Dok je većina drugih žabnjaka zapravo jednostavnih cvjetova, azijski žabnjak ima krupne i bogate kuglaste cvjetove bijele, žute, narančaste, crvene ili ružičaste boje. Posebno uzgojeni primjerci, posebice oni koji dolaze iz Japana, često su iznimno šareni i lijepi.

Kukurijek - Helleborus

Oprezno s ovom elegantnom biljkom jer je otrovna! No, unatoč tom njegovom obilježju kukurijek je omiljen kod ljubitelja cvijeća zbog svog velikog cvijeta koji može biti bijele, ružičaste, tamnocrvene pa čak i zelene boje.

Suručica - Spiraea

Često se koristi za popunjavanje prostora u buketima, no njene dugačke grančice mogu biti divan ukras same po sebi.

Protea

Iznimno dramatičan cvijet koji potječe iz Afrike velikih je proporcija i zaista privlači pozornost svojim neobičnim oblikom.

Uresnica - Cosmos

Uresnica ima jednostruke ili dvostruke cvjetove koji mogu biti različitih boja, a cvatu od lipnja do listopada.

Izvor: Design Sponge

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 10:34