PROZRAČNOST & ČISTE LINIJE

3 pravila i 25 ideja za uređenje kuhinje u skandinavskom stilu

 

Skandinavski dizajn odlikuje savršena jednostavnost. Upravo zato, u današnjem kaotičnom i ubrzanom životnom tempu svojim se oazama okrećemo kao bijegu u opuštenu atmosferu, a bez jednostavnosti i harmoničnosti uređenja prostora ćemo to teško postići. Upravo nam zato skandinavski dizajn toliko odgovara. Iz te jednostavnosti proizlaze još dvije ključne značajke skandinavskog dizajna, a to su minimalizam i funkcionalnost. Dva ključna elementa bez kojih su nam danas interijeri gotovo nezamislivi, a pogotovo kada se radi o kuhinjama u kojima je zaista teško držati se minimalizma dok sve treba biti savršeno funkcionalno.

Nadalje, detalji skandinavskog stila se mogu interpretirati na različite načine. Bijeli zidovi, mnoštvo biljaka, čiste linike i elementi prirodnih materijala najčešći su u skandinavski inspiriranim interijerima.

U nastavku vam donosimo nekoliko pravila koja će vam olakšati da se prilikom uređenja kuhinje zadržite na elementima jednostavnosti, minimalizma i funkcionalnosti.

Čiste linije i prazne površine

Kao što je već rečeno - jednostavnost prije svega. Pobrinite se da namještaj u vašoj kuhinji na sebi nema previše uzoraka, da su boje većinom neutralne te da na površinama ne skupljate razne predmete (koji vam vjerojatno i ne trebaju).

Staro & novo kao dobitna kombinacija

Malo rustikalnih elemenata unutar modernog minimalističkog dizajna vaše kuhinje unijet će osjećaj topline koji bi inače vjerojatno izostao zbog prevelike jednostavnosti uređenja. Stoga slobodno ostavite neke stare elemente, kao što su viseće lampe, stare slike i slilčno.

Priroda u interijeru

Biljke su, naravno, neizostavan dio ovog scenarija. Možete se odlučiti za sobne biljke, a možete posaditi biljku koja će vam kasnije dati neke plodove - začini, voće ili povrće, sve dolazi u obzir.

Uz ovih nekoliko pravila i inspiraciju za ostale detalje koju vam donosimo u nastavku zasigurno nećete pogriješiti s uređenjem svoje kuhinje.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:09