ORGANIZACIJA DOMA

3 važne novogodišnje rezolucije

 

2019. je ovdje, blagdani i zimski praznici su iza nas, a nakon prazničnog veselja krajnje je vrijeme da svoj dom organizirate i učinite čišćim, urednijim i ljepšim mjestom za život, a dobra organizacija vam u tome može itekako pomoći.

Organizirajte svoju kuhinju

Ostava je najvažniji prostor za pohranu hrane u vašem domu i trebala bi izgledati organizirano i osloboditi vas nepotrebnog stresa traženja namirnica kada su vam potrebne. Posložite sve uredno u košare, ladice, staklenke, dodajte naljepnice i ostala pomagala koja će vam pomoći da uredite prostor. Ako nemate smočnicu - nema problema, učinite isto s ormarićima koje imate u kuhinji.

Organizirajte svoje kabele i elektroniku

Danas svi imamo puno uređaja i što znači da imamo sve više žica. Ove zamršene žice veliki su sakupljači prašine i prljavštine. Raspetljajte nered, povežite ih u uredne svežnje i dodajte im komadić trake gdje se spajaju te na toj vrpci napišite uređaj koji se na taj kabel spaja. Izbacite sve što nije u uporabi.

Uvedite novi sustav označavanja

Većina nas ima tonu papira i dokumenata u kući: račune, novine, radne papire, pisma, kartice i još mnogo toga. Što je s organiziranjem svih važnih i manje važnih dokumenata? Sustav označavanja vam može pomoći da riješiti sve te hrpe papira u domu i jednostavno pronađete ono što vam je potrebno. Dok stvarate kategorije, dio ostavite prazan za popunjavanje novim dokumentima. Zatim odaberite sustav za pohranu i pospremite - u ormarić, košaru, kutije ili čak u komodu ako želite.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:02