UREĐENJE KUPAONICE

4 kupaonska trenda u 2019. godini

 

Trendovi u uređenju, kao i trendovi u modi, često nastaju nadahnuti postojećim stilovima i idejama iz prošlosti koje se reinterpretiraju i mijenjaju u skladu s razvojem dizajna, uporabom novih materijala i novim kreativnim strujanjima u svijetu interijera. Stariji elementi spojeni s modernim i minimalističkim oblicima dobivaju novi život, a naše kupaonice novi i svježi izgled koji često iznenađuje svojom upečatljivošću. U nastavku doznajte koja će četiri trenda ove godine prevladavati u uređenju naših kupaonica.

Beton

Beton je materijal koji se savršeno uklapa u moderne interijere, prije svega zbog svoje strukture i boje. Dok ga neki još uvijek smatraju prehladnim za dnevnu sobu, kuhinju ili spavaću sobu, kupaonica je prostorija u vezi s kojom biste se mogli predomisliti. Zbog svoje čvrstoće, lakog održavanja i vodootpornosti beton je savršen odabir za modernu kupaonicu. Osim za umivaonike, beton u kupaonici može imati i samo dekorativnu funkciju. Bilo da se radi o grubo obrađenoj površini ili glatkoj koja je kombinirana s drvom ili pločicama. Ovaj materijal odličan je odabir ako želite kupaonicu urediti u rustikalnom, industrijskom ili modernom stilu, bitni su samo detalji kojima ćete naglasiti pojedini stil. Modernu kupaonicu tako će definirati spoj stakla i betona, rustikalnu drvo i beton, a industrijsku metal i beton.

Velika ogledala

Ogledalo je jedan od najvećih elemenata u kupaonici ali i onaj koji prvi ugledamo kada uđemo u prostoriju. I zato zvuči kao dobra ideja učiniti ga još vidljivijim tako da postane vizualno najprivlačniji objekt u prostoriji.

Samostojeće kade

Pjenušava kupka ponekad je upravo ono što nam treba kako bismo se opustili od stresa svakodnevice. Uz upaljene svijeće, čašu dobrog vina i laganu glazbu uranjanje u toplu kupku pretvara se u pravo maženje osjetila. Iako smo više-manje svi ograničeni na tuš kabine i klasične bijele kade, to ne znači da ne možemo maštati! A upravo kao iz mašte ove su luksuzne kade koje zadivljuju i šokiraju. Obješene u zraku, izrađene od fantastičnih materijala u začuđujućim oblicima, profinjene, rustikalne, futurističke i s predivnim pogledom na prirodu, zovu na kupanje i svakako su jedinstveni detalj u uređenju kupaonice!

Metro pločice

Ove pločice su napravile ogroman povratak. Iako su metro pločice trenutačno najpopularnije za uređenje kuhinje, odlučili smo vam pokazati i neke druge mogućnosti u kupaonicama. Ima mnogo pločica, različitih veličina i izgleda, a nisu ograničene samo na tradicionalnu bijelu boju. Metro pločicama možete prekriti cijelu kupaonicu, samo jedan zid, samo pozadinu iznad kade ili umivaonika, Također, možete ih kombinirati s drugim pločicama na podu za moderniji izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 13:24