PRAKTIČNO I JEDNOSTAVNO

5 praktičnih i lijepih ideja za uređenje kuhinje

 

Ako je dnevni boravak centralni dio doma gdje vrijeme provodimo sa svojim najdražima, onda je kuhinja srce doma, jer ipak - sva ta ljubav dolazi kroz želudac, zar ne? Budući da i u kuhinji provodimo dosta vremena dok pripremamo sve delicije za naše najdraže, i ona bi nam trebala biti jedna od omiljenih oaza u domu, a u njenom uređenju trebali bismo zaista uživati kako bi rezultat ispao baš po našem guštu.

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za uređenje kuhinje koje možete primijeniti i na svoje kuhinjske interijere.

Uklopite šank za druženja

Mali šank s nekoliko barskih stolaca odlična je investicija. Dok vi u kuhinji radite posljednje pripreme za večeru s najdražima, oni vam jednostavno mogu praviti društvo, umjesto da se na vas čeka za malo udaljenijim blagovaonskim stolom.

Ostavite starinski namještaj

Ne trebate ići u potpunu renovaciju kuhinje ako želite napraviti neke promjene. Pogledajte koliko se vaš stari kuhinjski namještaj može zapravo popraviti ili prebojiti. Uz malo pričvršćivanja vijaka i novi sloj boje možete osvježiti kuhinju i otkriti starinski šarm svog namještaja koji će vam možda biti čak i draži nego da kupujete sve novo.

Postavite otvorene police

Ima mnogo za i protiv razloga za postavljanje otvorenih polica. Jedan od razloga zašto ih izbjegavati je prašina i dim koji dolazi na posuđe uslijed pripremanja hrane. Kombinacija prašine i dima može biti malo teži pothvat za čišćenje. Međutim, s druge strane, otvorene police će vas "natjerati" da budete uredniji i da ne sakupljate posuđe koje vam je nepotrebno. Osim toga, više detalja u kuhinji učinit će je toplijom.

Zanimljive pločice

Učinite pločice zvijezdom svoje kuhinje. Pločice orijentalnih uzoraka, slabijih ili nešto jarkijih boja, svakoj kuhinji će dati poseban šarm i karakter. Posebno onda kada se odlučite na jednostavan namještaj, primjerice u jednoj boji.

Mjesta za pohranu

Ako se vaša kuhinja nalazi u otvorenom tlocrtu, najjednostavnije ćete ograditi još jednim stolom koji ima jednu ili nekoliko polica. Ova ideja odlična je za manje interijere u kojima je vječni problem mjesto za pohranu.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:00