PODARITE SVOJOJ KUHINJI NOVO RUHO

5 renoviranih kuhinjskih ormarića koji će vas potaknuti na to da sami uzmete kist i bacite se na posao!

 Jeff Mindell
Osim bojanjem zidova, kuhinji možete 'osvježiti' i bojanjem kuhinjskih ormarića te tako nekada mračnu prostoriju pretvoriti u svijetli i ugodan prostor...

Promjena boje kuhinjskih ormarića nije uvijek jednostavan zadatak, pogotovo ako nemate posebne inspiracije za renovaciju. Međutim, upravo novi sloj boje (za koju se god odlučili) može u potpunosti 'osvježiti' i transformirati vašu kuhinju, a danas vam donosimo pet različitih kuhinja u kojima se upravo bojanjem ormarića postigla potpuna transformacija prostora.

1. Pastelno-ružičasta boja

Jeff Mindell
Foto: Kuhinja prije
Jeff Mindell
Foto: Kuhinja poslije

Ova nekad narančasta kuhinja nije izgledala baš previše sjajno u kombinaciji s ružičastim pločicama na podu. Zato su se vlasnici Kelly i Jeff Mindell odlučili na promjenu, za neke dosta drastičnu, a to je odabir svijetloružičaste nijanse na kuhinjskim ormarićima. I moramo priznati da rezultat izgleda sjajno.

2. Dramatična crna

Amy Bartlam
Foto: Kuhinja prije
Amy Bartlam
Foto: Kuhinja poslije

Kad je ovaj kuhinjski prostor dizajnirala za svoje roditelje, Jenika Kurtz spojila je dva potpuno različita stila: jedan je uključivao klasiku, a druga nešto moderniji i odvažniji stil. Kao kompromis obojala je drvene kuhinjske ormariće s mat crnom bojom.

3. Svijetla oaza

Foto: Kuhinja prije
Foto: Kuhinja poslije

Smirujuće, tople i prozračne - nijanse bijele i svijetlosmeđe savršeno pristaju ovoj renoviranoj kuhinji. Bri Ussery željela je utjeloviti osjećaj prozračnosti u svom preuređivanju, a dosta toga se svodilo na nijansu bijele koju je koristila. Klasični elementi zamijenjeni su 'lebdećim' otvorenim policama koje cijeloj kuhinji daju dozu elegancije i glamura.

4. Mala, ali značajna promjena

Reserve Home
Reserve Home

Mallory Fletchall željela je 'osvježiti' svoju kuhinju u unajmljenom stanu, pa su njezine mogućnosti bile dosta ograničene. Upravo je svježi premaz boje spasio cijelu situaciju i napravio značajnu razliku, a kuhinja sada izgleda moderno i novo. U ovom slučaju, siva boja koju je Mallory koristila izgleda sjajno.

5. Plava dimenzija

Matthew Smith
Foto: Kuhinja prije
Matthew Smith
Foto: Kuhinja poslije

- Plava je snažna, ali suzdržana u različitim dijelovima ove kuhinje, a nasuprot svježoj, bijeloj boji daje minimalan, geometrijski osjećaj prostora - objašnjava vlasnica kuće Jessica Preston za portal Domino.com. Promjenom boje kuhinjskih ormarića kuhinjski je prostor potpuno transformiran i gotovo neprepoznatljiv.

Izvor: Domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 01:12