PRIRODNE BOJE, MRAMOR...

6 trendova u uređenju kuhinje koji prevladavaju ove godine

 

Kada poželite osvježiti svoj dom, jedna od prostorija s kojom možete započeti je kuhinja. Zamjenom samo nekoliko elemenata možete bitno promijeniti njen izgled. Stoga u nastavku pogledajte koji trendovi u uređenju prevladavaju ove godine i inspirirajte se za svoje sljedeće preuređenje kuhinje.

1. Kombinacije boja u kuhinji

Ove godine je sve oko kombinacija boja u kuhinji. Najčešće se radi o neutralnim bojama i dodatku jarkih detalja ali i o kombinaciji boja kuhinjskog namještaja.

2. Neočekivane boje

Oni malo hrabriji ove su se godine odlučili na korištenje sasvim neočekivanih boja svog kuhinjskog namještaja i zidova. Primjerice, Pantoneova hit boja ove godine, ljubičasta, prevladava mnogim interijerima, i to ne samo u kuhinjama.

3. Mramor visokog sjaja

Mramor je ove godine definitivno doživio svoj veliki povratak. Površine od mramora svih boja i visokog sjaja svakako su poželjan element svake kuhinje.

4. Drvene površine

Što bolje dodaje toplinu prostoriji od drvenih elemenata? Kuhinjske površine napravljene od kvalitetnog drva savršeno su se smjestile i u rustikalni i u industrijski stil uređenja.

5. Kombinacija plave i zelene

Prirodni elementi su ove godine glavni izvor inspiracije. Tako se i boje oceana sve više koriste u interijerima, i to u fantastičnim efektnim kombinacijama plave i zelene boje.

6. Kombinacija različitih stilova

Ove godine definitivno je poželjno poigravanje sa stilovima. Ovaj se trend najviše vidi prilikom kombinacije stolaca u blagovaonicama ali ga možemo naći posvuda u interijeru, pa tako i u kuhinji. Kombinacije rustikalnih i modernih elemenata apsolutni su hit ove godine.

Izvor: elledecor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:01