URADITE SAMI

7 jednostavnih ideja za zidno božićno drvce

Nisu svi obožavatelji velikih prirodnih božićnih drvca - iglice, težina i sama njihova veličina već mogu biti kriteriji za odlučiti se na neku alternativu. Zato vam u nastavku donosimo simpatična mala drvca za zid.

Alternative božićnim drvcima omiljene su upravo vlasnicima manjih domova. Kako bi imali što više mjesta za blagdanska druženja, odlično mjesto za postaviti božićno drvce je upravo - zid. U nastavku vam donosimo 11 odličnih i jednostavnih ideja za ovogodišnje drvce.

Foto: The Crafted Life

Malo uspomena, malo ukrasa

Potrebno:
- girlanda po želji
- obiteljske fotografije

Upute: Pričvrstite nekoliko girlandi po želji na zid tako da zajedno stvaraju oblik božićnog drvca. Ostavite dovoljno prostora za obiteljske fotografije. Sve ovo na zid možete zalijepiti samoljepljivom masom ili samoljepljivim trakama.

Foto: The Crafted

Izložite božićne čestitke

Potrebno:
- pano ili komad drveta
- božićne čestitke i ukrasi po želji

Upute: Ako ste malo vještiji ili imate nekoga tko jest, iz komada drveta napravite oblik božićnog drvca. Umjesto toga možete koristiti i običan papir u boji kojoj želite. Na pano ili papir pričvrstite ukrase i čestitke.

Foto: Almost Makes Perfect

Za najveće minimaliste

Potrebno:
- umjetna zelena girlanda

Upute: Girlandu izrežite na 10-ak dijelova, od najmanjeg prema najvećem. Pričvrstite ih na zid tako da dobiju oblik božićnog drvca.

Foto: Idle hands awake

Sve od papira

Potrebno:
- zlatni marker
- crni papir
- kolaž papir

Upute: Izrežite crni papir u obliku velikog trokuta. Na njega zlatnim markerom nacrtajte pahuljice. Od kolaž papira izradite ukrase po želji i zalijepite ih na dno drvca.

Foto: Pinterest

Drvce na ploči

Potrebno:
- boja za ploču
- krede u boji

Upute: Nanesite boju za ploču prema uputama s kantice. Nakon što se boja osušila osmislite svoje božićno drvce i nacrtajte ga kredama u boji.

Foto: homeridian

Baš kao pravo

Potrebno:
- dugačka girlanda
- ukrasi za bor

Upute: Postavite čavliće po zidu tako da kao 'gusjenica' prate oblik drvca. Za čavliće pričvrstite girlandu, a zatim je ukrasite dekoracijama za božićno drvce.

Foto: collagecab.com

Drvce s uspomenama

Potrebno:
- mnogo starih fotografija
- samoljepljiva traka ili masa

Upute: Fotografije prvo posložite na veliku površinu (najbolje na pod) da znate gdje će koja fotografija ići kako biste uspješno oblikovali drvce. Zatim ih pričvrstite na zid. Dodatno, ovu blagdansku galeriju fotografija možete ukrasiti i lampicama.

Još predivnih blagdanskih ideja potražite ovdje.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 17:49