SAMO ZA AVANTURISTE

7 najneobičnijih hotelskih soba

 

Na spomen hotelskih soba najčešće pomislimo na pomalo dosadne klasične sobe s običnim urednim krevetima, noćnim ormarićima… Osim toga, nekako se u posljednje vrijeme sve češće okrećemo unajmljivanju soba u zanimljivo uređenim hostelima kako bismo uštedjeli ili lijepo uređenim Airbnb stanovima.

Ako ste avanturisti sigurni smo da biste pristali na smještaj koji nije toliko svakodnevan. U nastavku vam otkrivamo hotelske sobe koje su sve samo ne dosadne i klasične, a zasigurno će zauzeti mjesto u albumima i pričama s vašeg putovanja.

Null Stern, Švicarska

Jeste li za nekoliko noćenja ispod zvijezda? I to doslovno ispod zvijezda. Ovaj hotel, osim što nema prostoriju koji možete nazvati sobom, nema niti zidove, niti krov. Ako ste se pitali gdje je, hotel nema niti adresu. Naime, svake godine mijenja svoju lokaciju s obzirom na vremenske prilike. S vama, osim kreveta, ide i batler.

Skylogde Adventure Suites, Peru

Ova hotelska soba je zaista samo za najhrabrije. Zaspat ćete i probuditi se u visećoj kapsuli koja visi s Anda. Pogled iz sobe je neopisiv, posebno tijekom noći kada na nebu možete vidjeti mliječnu stazu. Kapsule u kojima je vaša soba su na solarno punjenje, a unutra imate sve što trebate: Udoban krevet za 4 osobe i kupaonicu. Osim toga, hotel ima i gastro ponudu koja uključuje večeru i doručak.

V-8 hotel, Stuttgart, Njemačka

Ljubitelji automobila u ovim će hotelskim sobama doći na svoje. Sve u interijeru je tematski povezano s automobilima, ali i motorima. Stoga ćete svaku večer moći zaspati u vintage automobilima, okruženi raznim neobičnim dekoracijama kao što su gume, pobjednička postolja, benzinske pumpe i staze za utrke.

Jumbo Stay Hotel, Stockholm, Švedska

Jedna ste od osoba koja ima iracionalan strah od aviona? U ovaj možete ući, sigurni smo da neće poletjeti. U avionu se nalazi kafić u kojem možete nešto prigristi i popiti, 27 trokrevetnih soba, i WiFi. Kupaonica je dijeljena, baš kao i u pravom avionu. Ako ipak želite zasebnu kupaonicu, unajmit ćete posebnu sobu u pilotskoj kabini ili sobu koja se zove Crna kutija, a nalazi se u zadnjem dijelu aviona.

Kakslauttanen Arctic Resort, Lapland, Finska

Za vrijeme zime ćete zaspati gledajući polarnu svjetlost, a tijekom ljeta brojeći zvijezde padalice. Stakleni iglui s krevetom i kupaonicom te bez WiFi signala savršeni su za odmor nakon dana prepunog aktivnosti u Laplandu. Kada se odmorite, samo odete u glavni iglu koji ima WiFi i mali restoran s Laplandskim specijalitetima.

The Manta Resort, otok Pempa, Zanzibar

Hotel stvoren za ljubitelje oceana ima tri razine. Prva razina je ispod vode i tamo se nalazi spavaća soba okružena staklom, iz koje možete vidjeti cijeli podvodni svijet. Druga razina nalazi se na vodi i predviđena je kao prostor za odmor, a treća razina nalazi se na krovu ove konstrukcije i tu je ako se ipak odlučite spavati na otvorenom ispod zvijezda.

Chalkley Treehouse, Lion Sands resort, Južna Afrika

Kao mali ste razmišljali o tome kako bi bilo savršeno okušati se živjeti kao Tarzan? U Južnoj Africi se možete smjestiti u kućicu na drvetu s koje možete promatrati život u šumi. Iako oko vas cijelu noć hodaju razne životinje, u kućici ste na sigurnom, a vodič je s vama putem radio veze. Ujutro dolazi po vas i krećete u razgledavanje. U ovoj se kućici istinski možete odmoriti jer nema niti struje, niti WiFi-ja.

Izvor: homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:00